trening pred II kolo kupa u NS mk puska trostavAndrea Arsović u drugom kolu Kupa SSS u Novom Sadu

Nakon osvojenog prvog mesta u prvom kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije (SSS) u Novom Sadu, u disciplini trostav (malokalibarska puška), Andrea Arsović za vikend nastavlja takmičenje u Kupu, u istoj disciplini. Iako je nastupom u prvom kolu obezbedila mesto u finalu Kupa, Arsovićevoj će takmičenje u Novom Sadu pomoći da podigne formu pred nastupe na Svetskim kupovima u Minhenu i Mariboru sledećeg meseca.
Nadmetanje u Novom Sadu će mi poslužiti kao generalna proba pred takmičenje na Svetskom kupu u Minhenu 4-13. juna, kao i u Mariboru 14-22. juna. Tamo ću se nadmetati u obe discipline – vazdušna puška i trostav. Očekujem dobar plasman jer mi je Minhen poznat teren na kom sam prošle godine osvojila srebro u disciplini malokalibarska puška trostav – objašnjava Andrea.
Prema pravilima Kupa SSS najboljih 8 seniorki u državi se plasira za Finale Kupa Srbije. Andrea je u prvom kolu osvojila 10 bodova, odnosno prvo mesto i time obezbedila direktan plasman u finale Kupa.
Nastup u Kupu uvek dobro dođe kao kontrolno takmičenje i priprema za svetske kupove na kom mi je svakako cilj osvajanje medalje – dodaje Andrea.

Povezana vest:  Damir i Melisa Mikec pobedili na turniru u slovenačkom gradu Trzinu!