sk arsovic maksimovic mirosavljev pletikosicPejović odredio strelce za Maribor

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović odredio je strelce koji će gađati na Svetskom kup u Mariboru od 13. do 20. juna.
Ekipi koja će gađati u Minhenu na Svetskom kupu od 6. do 12 juna pridužiće se takmičari puškom Igor Čotra (Zvezdara), Katarina Biserčić (Niš) i Tašana Bogatinovski (Pančevo) kao i takmičarka pištoljem Aleksandra Ristović. Iz minhenskog sastava za Srbiju će se vratiti strelci puškom Stevan Jovanović, Andrija Milovanović, Milica Babić i dve takmičarke pištoljem Ana Alentijev i Danica Rašeta.
– Na dva „vezana“ Svetska kupa u Evropi dali smo šansu i mlađim strelcima i proširili malo listu kandidata za reprezentacije što je uvek dobro – kaže Srećko Pejović.- Ciljevi su kao i uvek, visoki plasmani, finala i borbe za poene koji vode na finale Svetskog kupa u oktobru. Mislim da će u Minhenu biti, po običaju, atomska konkurenciji, u mnogim selekcijama će se „filtrirati“ sastavi za Svetsko prvenstvo u Granadi u septembru. Dosta strelaca preseliće se i u Maribor i u svakom pogledu biće to dva odlična test takmičenja za naše strelce.
Puškom će gađati Nemanja Mirosavljev (Novi Sad) – MK puška trostav i 60 ležeći, Stevan Pletikosić („Čika Mata“) – MK puška trostav, 60 ležeći i vazdušna puška, Milutin Stefanović („Čika Mata“) – vazdušna puška (za „em – ku – es“ MK puška trostav i 60 ležeći), Milenko Sebić („Akademija Maksimović“) – MK puška trostav, 60 ležeći i vazdušna puška, Igor Čotra (Partizan) – za „em – ku – es“ MK puška trostav, 60 ležeći i vazdušna puška.
Žene: Ivana Maksimović („Akademija Maksimović“) – MK puška i vazdušna puška, Andera Arsović (Partizan) – MK puška i vazdušna puška, Katarina Biserčić (Niš) – za „em – ku – es“ MK puška i vazdušna puška, Jelena Živković (Jagodina) – za „em – ku – es“ MK puška i vazdušna puška, Dragana Todorović („Akademija Maksimović“) – MK puška, Tašana Bogatinovski (Pančevo) – vazdušna puška.
Pištolj – muškarci: Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac) – sva gađaju u konkurenciji MK i vazdušnim pištoljem.
Žene: Jasna Šekarić (Crvena zvezda) – MK i vazdušni pištolj, Zorana Arunović (C. zvezda) – MK i vazdušni pištolj, Bobana Veličković (Bor 030) – vazdušni pištolj (za „em – ku – es“ MK pištolj), Jasmina Grgić (Smederevo) – za „em – ku – es“ MK i vazdušnim pištoljem, Aleksandara Ristović (Zvezdara) – MK pištolj, (za „em – ku – es„ vazdušnim pištoljem).
U stručnom štabu, uz Pejovića biće i Jelena Arunović, Dragan Donević, Aleksandar Zlatić, Mira Maksimović i Boban Marković.
Iz Fort Beninga sa prvog Svetskog kupa u martu, srpski strelci doneli su četiri medalje. Srebrom su se okitila Ivana Maksimović i Milutin Stefanović (oboje vazdušnom puškom) a bronzanim odličjima Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj).
Posle Fort Beningna na listama za finale Svetskog kupa druga mesta zauzimaju Milutin Stefanović (vazdušna puška), Ivana Maksimović (vazdušna puška), treća mesta drže Zorana Arunović (MK pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj), četvrti su Andrea Arsović (vazdušna puška), peta je Zorana Arunović (MK pištolj), a osmi Dimitrije Grgić (vazdušni pištolj). U finalu će gađati osmoro strelaca u svakoj disciplini na osnovu bodova dobijenih za plasman i rezultat na četiri Svetska kupa ove sezone, branilac titule iz 2013. i osvajači medalja na Šampionatu sveta u Granadi u septembru.

Povezana vest:  Duple krune Sebića i Ivanovića u finalu Kupa SS Srbije