andrea i sr

Arsović: Cilj što pre osigurati kvotu za OI u Riju

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović izjavila je danas da je šampionat sveta u Granadi najvažnije takmičenje ove sezone, pre svega, zbog što na njemu može da obezbedi kvotu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.
-Imali smo neplaniranu pauzu zbog poplava u našoj zemlji. Propustili smo jedno takmičenje i pripreme, ali sad se okrećemo nastavku sezone gde je šampionat sveta u Španiji najvažnije takmičenje, pre svega jer na njemu imamo prvu priliku da obezbedimo kvotu za Rio – rekla je Arsovićeva prilikom druženja sa novinarima u streljačkom klubu Partizan čiji je član.
Pre SP Arsovićeva će se takmičiti na Svetskim kupovima u Minhenu i Mariboru, a zatim će ići na pripreme baš u Granadu gde će imati priliku da „oseti“ strelište.
-Očekujem dobar rezultat i nadam se najboljem – poručila je Arsovićeva koja je ove godine već osvojila srebro u pojedinačnoj i zlato u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu.
Trener Dragan Donević istakao je da propušteni treninzi zbog poplava mogu da se nadoknade.
-Čekaju nas tri izuzetno važna takmičenja, verujem da možemo da uradimo sve što je potrebno i budemo konkurentni za sam vrh – poručio je on.
Direktor streljačke reprezentacije Srbije Srećko Pejović istakao je da možemo da budemo ponosni, jer imamo dve takmičarke u samom svetskom vrhu.
-Andrea i Ivana Maksimović su, da tako kažem, srpsko čudo. Nije lako biti među najboljima u tako žestokoj konkurenciji – izjavio je Pejović i dodao da očekuje između šest i osam kvota za OI u Riju.

Povezana vest:  Posle uspešnog testa u Minhenu, na redu Novi Sad