STRELCI U GRANADI

SP ŠPANIJA 2014

Prve medalje dele se u ponedeljak

Prve medalje na Šampionatu sveta u streljaštvu u Granadi podeliće se u ponedeljak 8. septembra i to u disciplini vazdušna puška za muškarce (ekipno i pojednačno) i MK pištoljem za muškarce (ekipno).
Srpski streci su doputovali u Granadu i mirno dočekuju prve hice u borbi za svetske trofeje i olimpijske vize za Rio 2016. Muška reprezentacija MK pištoljem (Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić) gađaće u elimicijama jer ima više prijavljenih strelaca od broja mesta na strelištu i rezultati će se računati za ekipne medalje, dok su pojedinačne kvalifikacije i finale u utorak 10. septembra.
– Voleo bih da se u Granadi ponovi Minhen 2010. kada smo osvojili uz sedam medalja i četiri olimpijske vize za London – kaže Damir Mikec- Konkurencija je izuzetna, podiće se samo četiri olimpijske vize, dobiće ih osvajači medalja i četvrtoplasirani kome, kako mi kažemo, pripada „drvena„ medalja. Vazdušnim pištoljem podeliće se šest olimpijskih viza. Od državnog šampionata smo na pripremema, radili smo veoma dobro. Daćemo sve do sebe a da li će to biti dovoljno zavisi i od rivala i vremenskih uslova na veoma zahtevnom strelištu.
U muškoj reprezentaciji vazdušnom puškom su dva debitanta – Milutin Stefanović (šesti na svetskoj rang listi) i Milenko Sebić, kao i iskusni Stevan Pletikosić koji je istakao:
– Došli smo maksimalno pripremljeni. Dvostruki motiv, svetska medalja i olimpijska viza, svakome daje veliki podstrek. Domaćini su se potrudili da klimatizuju strelište za vazdušno oružje, pa će uslovi biti bolji nego pred dva meseca na turniru a na strelištu za MK oružje se očekuje visoka temperatura i jak vetar na šta smo se pripremili. Kokurencija je paklena, svi su došli maksimaljlno „naoštreni“, neće biti lako…
Obe discipline počinju u 9 časova. Vazdušnom puškom u dve „partije“ prijavljeno je ukupno 140 strelaca. U prvoj će gađati Pletikosić i Sebić, u drugoj Stefanović. Finale osmorce najboljih je od 13,30 časova.
MK pištoljem prijavljeno je u eliminacijama 121 takmičar, koji će se boriti za plasman u pojedinačne kvalifikacije (80 mesta). U prvoj grupi od 61 strelca su Zlatić i Grgić, u drugoj od 60 učesnika je Mikec.

Povezana vest:  Damiru Mikecu srebro pištoljem trećeg dana turnira u Minhenu