1proslva donevic arsovic juhasArsović: A sada potera za kristalnim globusom

Za Anderu Arsović, prvu srpsku sportistkinju koja je donela Olimpijskom komitetu Srbije i Streljačkom savezu Srbije olimpijsku vizu za Rio 2016, posle Šampionata sveta u Granadi nema odmora, jer je očekuje od 21. do 28. oktobra finale Svetskog kupa u Gabali u Azerbejdžanu gde se svetska elita boriti za kristalne globuse Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF).
– To je lepo takmičenje, jer učestvuje samo po osmoro najboljih u svakoj disciplini, osvajači medalja sa Šampionata sveta kao i prošlogodišnji pobednici i nadam se da ćete i tada biti uz mene – rekla je Arsovićeva, na lepoj svečanosti u restoranu „Petica“ na Adi Ciganliji upriličenoj povodom osvajanja olimpijske kvote i ekipne bronzane medalje vazdušnom puškom sa Ivanom Maksimović i Katarinom Biserčić.- Drago mi je što ste se okupili u ovlikom broju. Želim da zahvalim porodici, prijateljima iz reprezentacije i Saveza, svim institucijama koje su podržavale naš program i, naravno, prestavnicima medija. Ovo je bila moja najuspešnija sezona, ali ujedno i jedna od najtežih. Pripreme za Svetsko prvenstvo bile su prava noćna mora, ali vratila sam se sa bronzanom medaljom i sa prvom kvotom za moju državu. Toga uspeha, istina, postala sam svesna tek posle nekoliko dana. Nadam se da ćemo do kraja kvalifikacionog ciklusa uspeti da ostvarimo rekordan broj kvota, veći nego na prošlim Igrama u Londonu kada smo imali osmoro učesnika .
I njen trener Dragan Donević bio je zadovoljan sjajnom takmičarskom godinom:
– Zajedno smo od 2007. i ovo je jedna od najboljih Andreinih sezona. Na Svetskom kupu u Minhenu osvojila je bronzu, postala je vicešampionka Evrope vazdušnom puškom u Moskvi a reprezentacija, u kojoj su bile Ivana Maksimović i Dragana Todorović, je postala prvak Evrope sa evropskim rekordom. Kruna je bilo Svetsko prvenstvo, osvojila je olimpijsku kvotu i ekipnu bronzu i postigla najbolje rezultate u sezoni. Sve to smo postigli zato što smo imali jaku podršku Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta, Streljačkog saveza Srbije i našeg kluba Partizan. Zahvalni smo i Srećku Pejoviću, direktoru SSS, mojoj koleginici iz reprezentacije Jeleni Arunović i psihologu Mariji Srećko koja je pomogla da Andrea uspešno prebrodi probleme s puškom koji su je pratili u većem delu godine…
Lepom druženju prisustvovali su i Janoš Juhas prvi trener Andree Arsović i jedan od najtrofejnijih srpskih stručnjaka u istoriji streljačkog sporta koji je bio učitelj Sanje Ivošev, Aranke Binder, Nemanje Mirosavljeva, Jasna Šekarić koja je Srbiji donele drugu olimpijsku vizu, predsednik i potpredsednik SS Srbije Siniša Mašović i Obrad Stevanović, izvršni direktor OKS Damir Štajner, reprezentativci Zorana Arunović, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i drugi, sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, trener reprezentacije Jelena Arunović, generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, brojni strelci, članovi porodice i prijatelji streljačkog sporta i predstavnici medija.

Povezana vest:  Stefanoviću bronza na Svetskom kupu u Mariboru