nina radulovicU Njitri 16 srpski mladih strelaca

Srpski strelci učestvovaće i ove godine na velikom međunarodnom turniru za mlađe kategorije „Olimpijske nade“ u Njitri u Slovačkoj.
Ukupno će gađati 16 srpskih takmičara i takmičarki. Organizator je Streljački savez Beograda u okviru programa razvoja streljačkog sporta među mladima u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda, a učestvovaće i strelci koje šalje Streljački savez Srbije.
– Odlučili smo se da pošaljemo, zbog dosta složene finansijske situacije u savezu, samo tri juniorke i tri juniora u disciplini vazdušna puška – kaže sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović.- Kod juniorki, gađaće Milica Babić i Sanja Vukašinović iz Novog Sada i Nina Radulović iz Zvezdare, a kod juniora Andrija Milovanović iz Niša, Stevan Jovanović iz kragujevačkog „Čika Mate“ i Lazar Kovačević iz Jagodine. Trener će biti Saša Iker.
Ivan Manojlović će, ispred SS Beograda, biti vođa puta i sa Stefanom Višekrunom je u stručnom štabu strelaca koje šalje SS Beograda. Na put će krenuti – puška, juniori: Aleksa Simović (N. Beograd Ušće), Ratko Bućić (Partizan) i Stevan Stojanović (Policajac), juniorke: Jovana Jović, Ana Akifović i Jelena Todorović (sve Novi Beograd Ušće), pištolj – juniori: Branko Mašanović (Policajac), Stefan Milenković (Kolubara), David Vukadinović (Partizan) i juniorke: Natalija Anastasijević (Partizan).
Polazak je u četvrtak 13. novembra u 9 časova sa strelišta na Carevoj ćupriji. Takmičenje je u subotu i nedelju.

Povezana vest:  Ivana Maksimović, Nemanja Mirosavljev i Jelena Arunović osvojili „Veliku nagradu Novog Sada“