STAND SSS 2Strelci se predstavili na Sajmu sporta u Beogradu

Streljački savez Srbije na štandu 7 u hali 2 „Beogradskog sajma“ predstavio se posetiocima drugog dana Sajma sporta. Domaćini reporterima Predragu Milinkoviću i Radoslav Simiću bili su strelci Jasana Šekarić, Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Lea Aleksić i Milenko Sebić, sportski diretor SS Srbije Srećko Pejović i olimpijski šampion iz Seula 1988. Goran Maksimović.
– Sajam sporta je lepa prilika da streljaštvo, koga nema mnogo na TV, približimo običnim ljubiteljima sporta – rekao je Srećko Pejović.- Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu omladine i sporta Srbije, kao i OKS koji podržavaju naše programe i da nije toga, jer nismo atraktivni za sponzore, ne bismo, slobodno mogu da kažem, uopšte postojali.
Pejović je istakao da je iduća godina „udarna“ za streljački sport:
– Na četiri Svetska kupa, Prvenstvu Evrope MK oružjem u Mariboru i prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu vadićemo nove olimpijske vize za Rio. Uz dve koje već imamo, očekujemo da se na kraju iduće godine nađemo blizu, pa čak i da prebacimo, brojku od šest „ulaznica“ za Rio 2016. Poslednja šansa nam je Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Đeru u Mađarskoj početkom 2016.
Goran Maksimović je naglasio da je streljaštvo jedan od naših najuspešnijih olimpjskih sportova, da je Jasna Šekarić među najtrofejnijim strelcima u istoriji sa pet olimpijskih medalja, kao i da je uzlet počeo upravo u Seulu 1988:
– Tada smo Jasna i ja osvojili zlatne medalje, Jasna je osvojila i bronzu i počeo je put streljaštva ka olimpjskim vrhovima. U Atlanti 1996. je Sanja Ivošev osvojila dve medalje, zlato i bronzu, i ušla u istoriju – istakao je Goran Maksimović koji je pet puta učestvovao na OI kao strelac i jednom kao trener.
Ivana Maksimović sa olimpijskim srebrom iz Londona, donela je u porodici Maksimović drugu olimpijsku medalju i pretekla tatu, koji je do trofeja došao na svojim drugim olimpijskim igrama.
– Prvi cilj cilj dogodine je da osvojim olimpijsku vizu za Rio i da se, potom, dobro pripremim. U Londonu sam prvi put gađala na olimpijskom turniru i osvojila medalju. Obaveze su sada veće, a i očekivanja i znam da me, zbog toga, čeka samo težak rad…
Milenko Sebić je objasnio kako izgleda oprema – jakna i pantalone od čvrste tkanine koje pomažu da se strelac pravilno namesti u stav, specijalne cipele i rukavice i, naravno, puška:
– Ova sezona mi je donela ekipnu svetsku bronzu u Granadi i dala mi poseban motiv da se još intenzivnije pripremam za pohod na olimpijsku vizu dogodine – istakao je Sebić.
Andrea Arsović je na Šampionatu sveta u Granadi u septembru prva donela srpskom sportu olmpijsku vizu osvajanjem petog mesta u finalu vazdušnom puškom:
– Ono što smo, u ovoj godini, planirali moj trener Dragan Donević i ja smo ostvarili, sada su na redu bitke za medalje na takmičenjima u idućoj godini, koje će, ujedno, biti najbolje priprema na putu do Rija – naglasila je Andrea Arsović.
Jasna Šekarić je pištoljem donela u Granadi Srbiji drugu olimpijsku vizu:
– Iza mene je sedam učešća na Olimpijskim igrama i nadam se da ću učestvovati i na osmim – rekla je Jasna Šekarić.- Mislim da ćemo imati brojnu i kvalitetnu olimpijsku selekciju kroz dve godine.
Kćerka Jasna Šekarić Lea Aleksić, gađa pištoljem u klubu Novi Beograd Ušće i na sajmu je, sa još nekoliko takmičarki ovog kluba, kao i Partizana i Crvene zvezde asistirala posetiocima koji su želeli da gađaju „laserskom“ puškom i pištoljem na improvizovanom strelištu pored štanda:
– Meni je mama trener, ali to nije problem, mislim da dobro sarađujemo. Zadovoljna sam rezultatima u ovoj godini, ušla sam i u juniorsku reprezentaciju i nadam se da će dogodine biti još bolje.
U vrednom timu Streljačkog saveza Srbije na štandu su i Dragan Donević, Slobodan Kuprešanin, Petar Podraščić, Stefan Višekruna kao i drugi streljački radnici, koji su pozvali posetioce da i poslednjeg dana, u subotu, dođu i provere da li imaju oko sokolovo i mirnu ruku…

Povezana vest:  Strelci Srbije oborili sedam svetskih rekorda u 2013.