streljastvo kzn partizan

Više od 250 strelaca na Internacionalnom prvenstvu Beograda

Internacionalno prvenstvo Beograda vazdušnim oružjem održaće se od 12. do 14. decembra u glavnom gradu Srbije uz učešće više od 250 takmičara iz zemlje i inostranstva. 
Strelci će se nadmetati za nagrade „Trofej Beograda“ i „Veliku nagradu Beograda“, čiji je ukupni fond 4.000 evra. 
Promoter 39. Internacionalnog prvenstva Beograda je srpska reprezentativka Andrea Arsović.
„Imaću priliku da odmerim snage sa najboljim takmičarkama sveta, koje su osvajale medalje na Olimpijskim igrama, kao i na svetskim i evropskim kupovima. To će mi biti dodatni podstrek da se domognem još jednog „Pobednika“, rekla je Arsović na konferenciji za medije.
Prvog dana takmičenja strelci će se nadmetati u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji vazdušnom puškom i pištoljem, dok će drugog učesnici izaći na vatrenu liniju u apsolutnoj konkurenciji.
-Ovo je prilika da vidimo u kakvoj smo formi pred velika takmičenja koja nas čekaju sledeće godine, sa Evropskim prvenstvom na startu. Najveći rival pored naše Ivane Maksimović biće Snježana Pejčić iz Hrvatske – zaključila je Arsović.
Strelci Srbije prošle godine osvojili su 15 medalja na ovom prestižnom takmičenju, a sada se nadaju još boljem rezultatu. Internacionalno prvenstvo Beograda organizuju Streljački savez Beograda i Sekretarijat za sport i omladinu. 

Povezana vest:  Arsovićeva i Maksimovićeva bez finala