D kurs u moskvi strelisteMaksimović i Todorović za katedrom u Moskvi

Srpski trener Goran Maksimović olimpijski šampion iz Seula 1988. nosilac „A“ trenerske licence za vazdušnu pušku i fizičku pripremu sportista Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) i Željko Todorović crnogorski stručnjak, nosilac „A“ trenerske licence ISSF i direktor Streljačke akademije ISSF za predmete vazdušni pištolj, planiranje treninga i selekciju sportista, vodili su uspešan „D“ trenerski seminar za ruske trenere u Moskvi u trenažnom centru „Foks lodž“.
– Trening centar je kao iz bajke, u netaknutoj prirodi na oko dva sata vožnje od Moskve i sa balkona smo gledali jelene i košute kako se šetaju. Uslovi su izvanredni, ništa ne nedostaje, imaju čak i igraonicu za decu, a na strelištu za glinene golubove „Foks lodž“ će se 2017. održati Šampionat sveta – kaže Goran Maksimović.- Na kursu je bilo 37 trenera iz cele Rusije, a među njima i poznata streljačka imena Ana Maluhina, Svetlana Smirnova, Tatjana Krilova… kao i Sergej Kodrin glavni trener ruske reprezentacije za pištolj.
Pre ovog kursa održana su dva „D“ kursa za glinene golubove, a ovo je bio prvi „D“ kurs za pušku i pištolj u Rusiji. Maksimović je posebno istakao:
– Polaznici su bili vrlo zadovoljani predavanjima, a dokaz je da su nas, u slobodno vreme, od 13 časova, molili za razgovor i tražili šire odgovore na pojedina pitanja. Bili smo prinuđeni da, umesto obilaska streljačkog centra kako je planirano, napravimo dodatne stručne konsultacije.
Rusko streljaštvo, u koje država izuzetno ulaže, je dobro počelo put ka Riju jer je na Šampionatu sveta u Granadi, Rusija osvojila pet olimpijskih viza i ukupno 40 medalja (9 – 13 -18). Bila je treća po olimpijskom principu (više zlatnih odličja) iza Kine i Nemačke, a po ukupnom broju trofeja druga iza Kine (44).

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Milenko Sebić osmi u trostavu na finalu Svetskog kupa