trzin mikec stojji gore prvi levoMikec dva puta drugi u Trzinu

Srpski strelac Damir Mikec, reprezentativac Policajca, osvojio je dva druga mesta vazdušnim pištoljem na međunarodnom turniru slovenačkom gradu Trzinu.
Drugog dan, u osnovnom delu imao je 579 krugova i ušao u finale, koje je vredelo 565 krugova, kao prvi. Prvog dana je za 50 minuta imao sjajna 584 kruga i ušao takođe kao kao prvi u borbu za medalje!
– Drugo mesto pre finala prvog dana zauzeo je Venta iz Slovenije sa 581 krug, dok je treći bio Mađar Tatrai sa 579 krugova. Finale je vredelo 570 krgova. Finale sma završio kao drugi, pretekao me je Mađar Tatrai – rekao je Damir Mikec.- Drugog dana sam osnovni deo završio veoma loše sa dve osmice što mi se odavno nije dogodilio, ali sam ponovo kao prvi ušao u borbu za medalje i nagrade. Drugi najbolji rezultat imao je Hrvat Cindrić sa 577 krugova, a treći Venta sa 575 krugova. U finalu sam ponovo bio drugi, opet je slavio Mađar Tatrai koji je ušao u finale sa skromnih 570 krugova. U celini ovo je bila dobra proba posle novogodišnjih praznika pred odlazak u Ruše na kriterijumsko takmičenje od od 16. do 18. januara i u Kuvajt na „Veliku nagradu emira od Kuvajta“ od 24. do 31. januara.
Prvog dana Zoran Vujić (Policajac) imao je 550 krugova, a Srđan Jovanović iz Rakovice Veleimpeks 547 krugova. Drugog dana, na rađendan, Srđan Jovanović sa 562 kruga zabeležio lični rekord i malo mu je nedostajalo do plasmana u finale, dok je Zoran Vujić „ubio“ 552 kruga.
Mikec je prošle godine pobedio oba dana na ovom turniru. Slavio je i 2010. i 2012.

Povezana vest:  Sedam (od osma) zlatnih medalja srpskim strelcima u Rušama!