naj bgd svi lauretaiArsovićeva naj strelac u Beogradu u 2014.

Najuspešniji strelac u Beogradu u prošloj godine je Andrea Arsović (Partizan) koja je lane Srbiji donela prvu olimpijsku vizu.
U tradicionalnom izboru Streljačkog saveza Beograda, u konkurenciji mladih strelaca najuspešnija je Nina Radulović iz Zvezdare, a trenersku titulu poneo je Dragan Donević šef stručnog štaba Partizana.
„Akademija Maksimović“ proglašen je za najuspešniji beogradski klub.
Laureati po disciplinama su – puška, seniorke: Andrea Arsović (Partizan), seniori: Milenko Sebić („Akademija Maksimović“, sada C. zvezda), juniorke: Nina Radulović (Zvezdara), juniori: Aleksa Simović (Novi Beograd Ušće), mlađe juniorke : Ana Akifović (Novi Beograd Ušće), mlađi juniori; Stojan Stevanović (Policajac), kadetkinje: Marija Zavišić (Partizan), kadeti: Ratko Bućić (Partizan), pištolj – seniorke: Zorana Arunović (Crvena zvezda), seniori: Damir Mikec (Policajac), juniorke: Natalija Anastasijević (Partizan), juniori: Aleksandar Živadinović (Kolubara) mlađe juniorke: Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), mlađi juniori: Ratko Nedimović (C. zvezda).
Na godišnjoj Skupštini SSB, koja je predhodila proglašenju, glava tema bilo je gradsko strelište u Mirijevu. Mile Đapić, predsednik SS Beograda, je istakao da je u junu požar na strelištu kojim upravlja SSB, neplanirano opteretio budžet. Uništeno je vazdušno strelište, kao i prostorije i kompletna oprema SK Zvezdara, pa je SSB morao da obavi obavezne radove, u saniranju objekta.
–I pored svih napora ni prošle godine nismo uspeli da dobijemo neophodne dokumente koji bi bila polazna tačka da krenemo u renoviranje i stavljanje strelišta u funkciju. Objekat je neophodan kako bi, pre svega mladi, beogradski strelci dobili adekvatne uslove za razvoj– rekao je Mile Đapić, predsednik SSB.– Požar nam je opteretio budžet za 2014, ali odražava se i na finansiranje za 2015. Ranije smo neke prostorije na strelištu davali u zakup, a sada tih prihoda neće biti.
U izveštaju o radu za 2014, koji je kao i ostali dokumenti usvojen jednoglasno, sportski deo aktivnosti SSB u 2014. je ocenjen kao uspešan, organizovana su sva planirana takmičenja, zabeležen je veći broj učesnika u nadmetanjima mlađih kategorija. SSB je i prošle godine organizovao tradicionalno, izuzetno masovno Internacionalno prvenstvo Beograda.
Među aktivnostima planiranim za 2015. je i priprema jubileja – 150 godina postojanja SSB.
Delegate je pozdravio i predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović, koji je istakao dobru saradnju dva saveza.

Povezana vest:  Tri svetska i azijska rekorda u Kuvajtu