bar ivana 1Maksimovićeva nišani Rio iz Bara

Ivana Maksimović, reprezentativka „Akademije Maksimović“ olimpijska vicešampionka iz Londona 2013. počela je pripreme za sezonu malokalibarskim oružjem u Baru sa trenerom Goranom Maksimovićem, olimpijskim šampionom iz Seula 1988.
Pripreme su na zatvorenom MK strelištu kluba Mornar, koje ima elektronske mete, radionicu za servisiranje oružja, a Ivani Maksimović su na raspolaganju i teretana i zatvoreni bazen.
– Cilj nam je da već na prvom Svetskom kupu u Koreji u aprilu osvojimo olimpijsku vizu za Rio – otkriva planove Goran Maksimović.- Zahvaljujemo se našim domaćinima iz kluba Mornar na izuzetnom gostoprimstvu kao i na sjajnim uslovima. U ovoj fazi priprema to pomaže da se lakše podnesu naporni treninzi. Radimo dva puta dnevno, dva tehnička treninga MK ili vazdušnom puškom, zatim ide u teretnu ili bazen jer veliku pažnju posvećujemo fizičkim pripremama. Ostajemo u Baru do 9. februara. Zahvaljujemo se Ministarstvu omladine i sporta Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije koji finansijski izuzetno podržavaju program Ivane Maksimović.
U 2015. olimpijske vize srpski strelci nišaniće na četiri Svetska kupa: u Čangvonu u Koreji u aprilu, Fort Beningu u SAD i Minhenu u maju i Gabali (Azerbejdžan) u avgustu, na Šampionatu Evrope MK oružjem u Mariboru (od 19. jula do 2. avgusta) i prvim Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu u Azarbejdžanu od 12. do 28. juna.
U Mariboru će se MK puškom trostav za muškarce i žene, MK puškom 60 metaka ležeći za muškarce podeliti po tri vize, a jedna je rezervisana za Baku. U ovim disciplinama će se na sva četiri Svetska kupa podeliti po dve vize.
Vazdušnom puškom za muškarce i žene u Bakuu će se dodeliti jedna viza i po tri na četiri Svetska kupa.
MK pištoljem za muškrace i žene u Mariboru će se podeliti po dve vize, u Bakuu po jedna, kao i po dve na četiri Svetska kupa.
Vazdušnim pištoljem za muškarce i žene, dodeliće se po jedna viza u Bakuu i po tri na četiri Svetska kupa.

Povezana vest:  Dočekane seniorske medalje iz Arnhema