rada pejovic 3IN MEMORIAM
Preminula Rada Pejović

Rada Pejović, strelac, trener i streljački sudija, preminula je u Beogradu u 61. godini posle duge i teške bolesti.
Karijeru strelca počela je u jednoj od najboljih družina ondašnje Jugoslavije sarajevskom „Uči“, nastavila je u Centru iz Podgorice a završila kao takmičarka Zenice, dosta rano zbog porodičnih obaveza. Bila je četiri puta šampion Jugoslavije serijskom puškom za seniorke, a ima i nekoliko ekipnih titula. Kao juniorka bila je kandidat za reprezentaciju Jugoslavije. U izboru sportiste godine Crne Gore bila je među deset najboljih 1982.
Po dolasku u Beograd iz Zenice zbog ratnih zbivanja, radila je u Streljačkom klubu Partizan u školi streljaštva, na obuci i na komercijalnim poslovima a potom u Crvenoj zvezdi kao sekretar kluba.
Po prestanku karijere nije mogla bez streljaštava. Posvetila se suđenju, „B“ licencu ISSF dobila je 2005, a najvišu „A“ licencu 2010. Sudila je na Prvenstvima Evrope u Varni 1995, Zenici 1989, Osijeku 2009. i 2011. kao i na Šampionatu sveta u Zagrebu 2006.
Bila je udata za Srećka Pejovića, olimpijca i reprezentativca, svetskog rekordera i četvrtog na OI u Montrealu 1976. Iz streljačkog braka bilo je prirodno da i deca budu strelci,. Obe kćerke Jelena i Bojana bile su vrsne takmičarke i reprezentativke.
Smrću Rade Pejović streljački sport izgubio je velikog zaljubljenika, entuzijastu i vrhunskog sudiju, a njen uvek nasmejani lik ostaće u sećanju brojnih generacija strelaca, trenera, streljačkih radnika i sudija.
Sahrana je u ponedeljak 16. marta u 14,30 časova na beogradskom groblju Orlovača.

Povezana vest:  Zlatić ponovo osvojio srebro na Svetskom kupu u Minhenu, Mikec šesti!