MIKEC PRIPREME SPLITMikec u Solinu brusi formu za Fort Bening

Damir Mikec olimpijac Policaja, evropski vicešampion ove godine, i njegov trener Goran Mikec završne pripreme za Svetski kup u Fort Benigu u SAD od 11. do 19. maja, sprovde u Solinu kraj Splita na modernom strelištu družine „Dalmacijacement“.
– Solin smo izabrali zbog lepog vremena u aprilu, prvenstveno zbog MK oružja, a i zbog odličnih uslova, jer su pod istim krovom i vazdušno i malokalibarsko strelište – kaže Goran Mikec.- Za vreme našeg boravka, modernizovana su i sa novim SIUS laserskim metama, kakve su bile i na Šampionatu Evrope u Arnhemu. Zahvaljujemo se ljubaznim domaćini iz Streljačke družine „Dalmacijacement“ i posebno direktoru Siniša Vitezu. Damir Mikec ima i dobrog sparing partnera, talentovanog hrvatskog juniora Ante Krišta, a sa nama trenira i Damirova supruga, strelac Salvadora Melisa Mikec.
Goran Mikec posebno ističe da je ovogodišnja sezona malokalibarskim oružjem počela neuobičajeno rano:
– Već u januaru učestvovali smi na „Velikoj nagradi emira od Kuvajta“ što je pomoglo da se Damir Mikec mnogo brže adaptira i namesti nišanske sprave MK pištoljem za početak nove sezone. Na prvom Svetskom kupu u Koreji imao je visoke rezultate u eliminacijama i kvalifikacijama, osvojio je šesto mesto u finalu MK pištoljem, kao i visoko deseto mesto vazdušnim pištoljem, tako da će i ove pripreme dobro doći da učvrsti formu.
Damir Mikec će novu priliku za osvajanje olimpijske vize imati u američkoj vojnoj bazi Fort Bening na drugom Svetskom kupu od 11. do 19. maja:
– Cilj je da se iz Fort Beninga vrati sa olimpijskom vizom. Ne zavaravamo se da će konkurncija biti mnogo slabija nego u Koreji, „streljački voz“ za Rio se polako puni i svi žele da se što pre ukrcaju, ali prema rezultatima koje je beležio do sada, možemo sa punim pravom da budemo optimisti. Podigla je nivo optimizma i srebrna medalja sa EŠ u Arnhemu. Zahvaljujem se Ministarstvu za omladinu i sporta i Olimpijskom komitetu Srbije na finansijskoj podršci i dosadašnjoj realizaciji plana takmičenja i priprema Damira Mikece, kao i Streljačkom savezu Srbije koji nam izuzetno pomaže u svakom pogledu.

Povezana vest:  Posle ekipnog zlata, Jovanović peti u trostavu na EŠ