ISSF pejovic levo i masovic desno sa ranjom i njegovom suprugomStreljački savez Srbije traži objašnjenje o status Kosova u ISSF
 
Streljački savez Srbije (SSS) uputio je pismo generalnom sekretaru Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF), Francu Šrajberu, kojim traži zvanični stav ove organizacije, povodom pisanja medija u Prištini da je ISSF primila Kosovski streljački savez kao privremenog člana, potvrdio je danas medijima predsednik SSS, Siniša Mašović.
Streljački savez Srbije je od 1909. godine član međunarodne streljačke unije (UIT) čiji je pravni sledbenik ISSF.
Kosovo i Metohija se nalaze u sastavu Republike Srbije, i prema rezoluciji Ujedinjenih nacija 1244 su u nadležnosti privremenih institucija UN i Evropske unije.
U pismu se konstatuje da Streljački savez Srbije ima svoje statutarne ingerencije u odnosu na teritoriju Kosova i Metohije.
-Na organima upravljanja Streljačkog saveza Srbije nije razmatran prijem streljačke organizacijesa te teritorije u bilo koju međunarodnu streljačku organizaciju niti u vezi sa tim pitanjem postoji saglasnost i odobrenje Streljačkog saveza Srbije, pa smo želeli da čujemo zvaničan stav Minhena po tom pitanju – rekao je Mašović.
-Molimo Vas da nas izvestite, kao punopravnu članicu ISSF I ESC da li je, kada i koji organ doneo odluku o prijemu neke streljačke organizacije sa teritorija Kosova i Metohije u ISSf- završava pismo Mašović.
Povezana vest:  Arsovićeva deseta, Sebić 54. u Gabali