damir mikec pored semafora sa svojim rezultatomDamir Mikec

Posle velikog uspeha i zlatne medalje na Svetskom kupu u Fort Beningu

 

-Hvala Beogradu koji nam je platio odlazak u Fort Bening, ima li dobrih ljudi da mi nadoknade troškove za Sidnej?! Damir Mikec osvojio je zlatnu medalju na Svetskom kupu u Fort Beningu u Džordžiji (SAD) i to mu je treće odličje, ima dva srebra iz Minhena prošle godine i Pekinga ove godine!

– Sanjao sam zlatnu medalju i san se ispunio – kaže Damir Mikec. – Iskreno, nisam se nadao trofeju vazdušnim pištoljem, ove sezone sam bolje gađao MK pištoljem. Pomoglo je što sam pre nekoliko nedelja, uz pomoć trenera u Zvezdi Ivana Kvasnevskog promenio i doterao rukohvat na pištolju. Legao mi je i rezultati su došli. Srodio sam se sa oružjem, gađam bez muke, siguran sam u njega…

Povezana vest:  Tri zlata za Akademac, Sanja Vukašinović reprizirala 2019. godinu

U osnovnom delu, Mikec je imao 586 krugova i, kako kaže, umalo da pokvari rezultat kada je posle maksimalnih 100 krugova u četvrtoj seriji „ubio“ 95 krugova!

– Obično je tako,  mi strelci kažemo„posle stotke –motka“, ali sam se borio do kraja i ušao u finale sa prve pozicije sa istim rezultatom kao Kazahstanac Junuzmetov. I finale je bilo dobro, iako je počeo da me stiže sa četiri prva hica, ali se sve okrenulo kada je sedmom dijabolom ubio 8,9 a ja  9,9 krugova. Ovo me je oskolilo, u nastavku sam imao tri centra, 10, 1, 102, i 10,4  i pobedio sa skoro dva kruga prednosti – pričao je Damir Mikec posle uzbudljivog finala u kome je na trećem mestu ostao zvanični svetski šamion i olimpijski pobedik iz Pekinga Kinez Pang!

Povezana vest:  Milan Šotra upozorio na poteškoće u organizaciji EP 2011

Mikec je odlazak na prva dva Svetska kupa sam platio. Streljački savez Srbije suočen sa besparicom, moro je da zamoli strelce da plate troškove a da im se kasnije nadoknadi novac, ali samo za Peking. Sidnej je i dalje trošakaod nekoliko hiljada evra za Mikeca!

– Posle Pekinga otvorio sam dušu, rekavši u intervjuu da nema smisla da osvajamo medalje za Srbiju i da sami plaćamo za to. Imalo je, izgleda, efekta, jer  nam je Grad Beograd zahvaljujući gradonačelniku Draganu Đilasu, platio odlazak u Fort Bening i na tome su mu svi strelci veoma zahvalni. Ostaje moj lični problem a to je Sidnej ali se  nadam se da će se naći neki prijatelj sporta da mi pomogne, mnogo bi mi značilo…

Povezana vest:  Martinoviću dve titule na Šampionatu Srbije u Kikindi

Mikec se zahvalio svojim sponzorima Altamedu i „Rič end svit“, ličnom treneru,bratu Goranu Mikecu i treneru reprezentacije Miribani Maksimović i naglasio:

– Ova medalja mnogo znači ne samo za mene nego i za celokupno srpsko streljaštvo. Četvrti Svetski kup je od 28. juna do 4. jula u Beogradu i zbog javnosti i ljubitelja sporta lepo je doći na to takmičenje sa dve medalje oko vrata, a možda će ih biti i više ovde u Fort Beningu pošto gađam i MK pištoljem. Takođe, sve što radim je u funkciji priprema za Šampionat sveta u Minhenu krajem jula i početkom avgusta. Želim da već u glavnom gradu Bavarske obezbedim olimpijsku vizu za London 2012. To je cilj sezone…