zorana arunovic fbArunovićeva i Veličkovićeva dva kruga do finala

Zorani Arunović i Bobani Veličković nedostajala su po dva kruga da bi se plasirale u finale četvrtog dana Svetskog kupa u streljaštavu u Fort Beningu u SAD u disciplini vazdušni pištolj. Obe su imale po 382 kruga, a finale je bilo dosta skupo – 384 kruga.
Pre finala najbolja je bila 19 – godišnja Grkinja Ana Korakaki sa 388 krugova, koja je svojevremeno gađala i za Smederevo. Arunovićeva je zauzela 18, a Veličkovićeva 19. mesto sa po 382 kruga. Treća srpska takmičarka Jasmina Grgić bila je 22. sa 378 krugova. Za „em – ku – es“ gađala je Jasna Šekarić i zabeležila 385 krugova (norma 365 krugova).
Pobedila je Bugarka Antoaneta Boneva sa 199,4 kruga ispred Mongolke Gundegma Otrijad sa 197,3 kruga i Ane Korakaki (Grčka) sa 178,9 krugova. Olimpijske vize pripale su Korakakijevoj, četvrtoplasiranoj Alehandri Zavali (Meksiko) i petoplasiranoj Ju Ai Ven iz Tajvana.
Održane su eliminacije MK puškom trostav za žene. Obe srpske reprezentativke prošle su u kvalifikacije u nedelju 17. maja. Andrea Arsović je bila 22. u svojoj grupi sa 576 krugova, a Ivana Maksimović 17. sa 577 krugova.
Trećeg dana uz takmičenje u trostavu za dame, održaće se i eliminacije u trostavu za muškarce u kojime će se boriti za plasman u kvalifikacije Pletikosić, Sebić i Stefanović.
Srpski strelci su u prva četiri dana Svetskog kupa u Fort Beningu osvojila tri zlatne medalje i dve olimpijske vize: Milutin Stefanović (vazdušna puška) i Damir Mikec (MK pištolj) su pobedama overili i ulaznice za olimpijski turnir u Riju, dok je Andrea Arsović, koja je olimpijsku vizu osvojila lane na SP u Granadi, trijumfovala vazdušnom puškom.

Povezana vest:  MOS hoće da pomogne strelcima, ali ne može iz budžeta