zorana arunovic fb

Zorana Arunović osvojila veliki kristalni globus u finalu Svetskog kupa

Zorana Arunović osvojila je veliki kristalni glubus Međuarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) za pobedu u finalu Svetskog kupa u disciplin vazdušni pištolj na olimpijskom strelištu u Minhenu sa 198,5 krugova.
Druga srpska predstvnica u ovoj disciplini Bobana Veličković osvojila je četvrto mesto sa 157,7 krugova.
Srebrni kristalni globus pripao je Ani Korakaki, mladoj grčkoj takmičarki koja je svojevremeno gađala za Smederevo, sa 198,3 kruga, dok je bronzu osvojila Ljubov Jaskevič iz Rusije sa 178,9 krugova.
Ovo je treća medalja u istom danu srpskog streljašva u finalu Svetskog kupa. Pre zlatne Arunovićeve, bronze i male kristalne glubuse osvojili su Andrea Arsović i Milutin Stefanović oboje vazdušnom puškom.
Pre finala koja je vredeleo 380 krugova, Arunovićeva je bila osma sa 380 krugava (po serijama 95, 97, 95, 93), dok je Veličkovićeva ušla u raspucavanje za medalje kao treća sa izvanredih 388 krugova (95, 98, 97, 98). I Kostevič iz Ukrajine i Korakaki imale su po 388 krugova.
Zorani Arunović je ovo treći kristalni globus u šest učešća u finalu Svetskog kupa. Prošle godine u Gabali zauzela je osmo mesto vazdušnim pištoljem. U Minhenu 2013. osvojila dva srebra i dva mala kristalna globusa i jedna je od retkih svetskih strelaca koji je u finalu Svetskog kupa bila na postolju sa oba oružja. U Vroclavu 2011. bila je četvrta vazdušnim pištoljem, u Bangoku 2012. peta vazdušnim pištoljem, u Minhenu 2010. šesta vazdušnim i 12. MK pištoljem. Plasirala se ove godine osvajanjem zlata vazdušnim pištoljem na poslednjem ovogodišnjem Svetskom kupu u Gabali.
Srpski strelci su do sada u finalu Svetskog kupa osvojili 29 medalja (14 – 11 – 4).
Velike kristalne globuse imaju Jasna Šekarić (šest), Goran Maksimović (tri), Lidija Mihajlović, Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić, Andrija Zlatić i Zorana Arunović (po jedan).

Povezana vest:  Pejović izabrao strelce za Šampionat sveta u Granadi