ELEKTRONSKE METE 2

U novo strelište u Novom Sadu stigle elektronske mete

Družina „Novi Sad 1790“ pre godinu dana uselila se u novo vazdušno strelište, koje je kako je istao olimpijac i predsednik Nemanja Mirosavljev dom svih novosadskih strelaca.
Od danas je ovaj prekrasni objekat bogatiji i za deset elektronskih meta, vrednih oko pet milona dinara. Kupljene su uz pomoć Grada Novog Sada i u drugoj fazi bilo bi dobro kada bi se kompletno strelište opremilo elektronskim metama, jer su ključan faktor svakog savremenog treninga i za školovanje mladih strelaca.
Tačno posle godinu dana od kada je strelište otvoreno, posetili su ga član gradskog veća zadužen za sport i omladinu Predrag Svilar i v.d. direktor Spensa Aleksandar Đukić. Svečanosti je prisustvovao i sporski direktor SS Sbrije Srećko Pejović, legende jednog od najtrofejnijih sportova u Srbiji Branislav Lončar i Janoš Juhas, kao i asovi Aleksandra Ivošev, Nemanja Mirosavljev, Aranka Binder, Dragan Marković, Marijana Novković… koji su i sada u klubu kao deo uprave i trenerskog tima.
Tatjana Banjac, Jovan Čičevski i Lara Kostić, kao i Laslo Šuranji (strelac sa invaliditetom) demonstrirali su gađanje na novim metama, a razliku između starih i novih meta objasnio je direktor družine Dragan Marković.
Predrag Svilar je podsetio da ono šo su strelci doneli Novom Sadu malo koji grad ima i da, uz uslovi koje Spens pruža, sadašnji takmičari mogu biti dostojni naslednici osvajača olimpijskih, svetskih i evropskih medalja.
U ime Streljačkog saveza Srbije Srećko Pejović je čestitao Novosađanima na sjajnom objektu i istakao:
– Ovakvi uslovi siurno će pomoći da u Novom Sadu, koji je oduvek bio rasadnik talenata, dobijemo nove, vrhunske strelce. I za reprezetaciju je ovih deset meta dragocen dobitak, jer ćemo dolaziti u Novi Sad na pripreme u olimpijskoj 2106.

Povezana vest:  Tri titule podmlatku Partizana