ANDREA DORTMUND

Strelci prethodnica srpskog olimpijskog tima za Rio

Serija Svetskih kupova u 2016. godini nastavlja se u subotu u Rio de Žaneiru.

Srbiju će na drugom Svetskom kupu 2016, koji traje do 24. aprila, predstavljati desetoro strelaca: Andrea Arsović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić,Milutin Stefanović, Milenko Sebić (svi puška), Jasna Šekarić, Zorana Arunović, Bobana Veličković, Damir Mikec i Dimitrije Grgić (svi pištolj).

Sutra na vatrenu liniju izlaze Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović vazdušnom puškom, kao i Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

Povezana vest:  Smiljanić osvojio "Veliku nagradu Kipra"

Na drugom turniru ovogodišnjeg Svetskog kupa nisu bitne samo medalje i rezultati, jer je ovo test takmičenje za najveći sportski događaj, koji će u Riju biti održan u avgustu.

–Svima nam izuzetno važno učešće na drugom svetskom kupu, jer ovo je predolimpijski turnir, takmičićemo se na strelištu na kome će biti održane Olimpijske igre, upoznaćemo se sa njegovim prednostima i manama – kazala je Andrea Arsović, evropska prvakinja vazdušnom puškom. – Posebno je važno da osetimo malokalibarsko strelište, koje je na otvorenom, pa je svako specifično, koristiće nam da vidimo da li je vetrovito, na kakvom je terenu…

Povezana vest:  Pletikosić sedmi putnik za Rio!

Strelci su prvi srpski sportisti koji će upoznati svoje olimpijsko borilište, ali nadaju se da će imati prilike da vide još neke objekte, kao i olimpijsko selo.

– Trudićemo se da skupimo što više utisaka i prenesemo ih ostalim našim sportistima – poručila je Ivana Anđušić Maksimović.

Ivana Anđušić Maksimović, olimpijska vicešampionka MK puškom, je jedini srpski strelac koji je učestvovao na prvom Svetskom kupu 2016. u Bangkoku. Plasirala se u dva finala, vazdušnom puškom je bila sedma, a MK oružjem osma.

Povezana vest:  Juniorke probijaju led na EŠ u Osijeku

Malo ko od strelaca sa olimpijskim kvotama propušta Svetski kup u Riju, pa je i konkurencija izuzetno jaka. Vazdušnom puškom sutra će gađati 81 takmičarka, od toga 76 u konkurenciji, a vazdušnim pištoljem 70 strelaca (68 u konkurenciji). Prva finala na programu su u subotu kasno popodne i uveče po srednjeevropskom vremenu.