Goran StojadinovicStojadinović drugi na VN Beograda sa državnim rekordom u gađanju glinenih golubova skit

 

Srpski strelac na glinene golubove Goran Stojadinović zauzeo je odlično drugo mesto na „Velikoj nagradi Beograda“ u disciplini skit na strelištu „Bg sportski centar Kovilovo“.

Stojadinović je imao ukupno 140 golubova (117 i 23) i za dva goluba je bio slabiji od pobednice ruske takmičarke Erdahanis Avetsjan koja je završila sa 142 goluba (118 i 24). Rezultat osnovnog dela Gorana Stojadinovića od 117 golubova je novi državni rekord Srbije.

Povezana vest:  Prvenstvo Beograda: „Dupla kruna“ za Anju Knežević

Treće mesto pripalo je Švajcarcu Fabiju Rameli sa 139 golubova (117 i 22), dok je četvrti bio Jozef Hahnenkamp (Austrija) sa 137 (116 i 21). Peto mesto pripalo je još jednoj dami (takmičenje je odžano u mešovitoj konkurenciji) Luciji Mihalčei iz Rumunije sa 136 (115 i 21). Šesti u finalu bio je ruski junior Volođa Barsegjan, čiji je brat blizanac Mihael ostao bez finala. Oni su sinovi pobednice ovog takmičenja Erdahanis Avetsjan i ruskog trenera  Gora Barsegjana.

Povezana vest:  Srbija šampion sveta

Na „Velikoj nagradi Beograda“ učestvuju takmičari iz 11 zemalja Austrije, Bugarske, Crne Gore, Japana, Luksemburga, Hrvatske, Rusije, Rumunije, Slovenije, Švajcarske i Srbije. U subotu i nedelju 2. i 3. oktbora na programu je takmičenje u disciplini trap. Organizator je Streljački savez Srbije za leteće mete čiji je sportski direktor Nedeljko Vajagić istakao:

– Učesnici su prezadovoljni uslovima na našem, strelištu koje je jedno od najboljih u svetu i ima licence olimpijskog trenažnog centra ESK i ISSF. Vreme je poslužilo takmičare  i takmičarke, nadam se da će tako biti i za vikend.

Povezana vest:  Strelci jedva otišli na finale Svetskog kupa