Streljački savez Srbije, je na predlog Stručne komisije, još jednom korigovao kalendar takmičenja za ovo leto i nastavak sezone odložio za drugi vikend avgusta.

Ova odluka je, kao i prethodne vezane za kalendar, uslovljena epidemiološkom situacijom u zemlji.

SSS nastoji da realizuje planirane aktivnosti koliko to uslovi budu dozvoljavali i omogući strelcima da se takmiče, uz prilagođavanje trenutnim okolnostima.

Pre dve nedelje nastavak sezone je odložen za predstojeći vikend (1. i 2.avgust). Međutim, s obzirom da se epidemiološka situacija u poslednje dve nedelje nije značajno promenila, određeni su novi termini.

Povezana vest:  Strelci Srbije oborili sedam svetskih rekorda u 2013.

Po procenama, situacija bi mogla da se smiri u narednih desetak dana. Zato je treće kolo Kupa SSS, planirano za 1. i 2. avgust, je odloženo za 8. ili 9. avgust, ali samo u disciplini MK sport pištolj za žene (na 25-metarskom strelištu). Treće kolo u ostalim disciplinama MK oružjem i u gađanju vazdušnom puškom iz trostava je otkazano, s obzirom da ima dovoljno elemenata za plasman u finale Kupa u tim disciplinama.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Valhoferu prvi spust sezone

Sva preostala takmičenja, kao što je odavno predviđeno, bila bi održana u Novom Sadu.

Streljačka družina Novi Sad 1790 je otkazala miting u svim disciplinama „Velika nagrada Novog Sada“, predviđen za 20-23.avgust, pa je oslobođen još jedan termin u narednom mesecu.

Po korigovanom kalendaru, četvrtog vikenda avgusta bi, umesto VN Novog Sada, bilo održano Juniorsko Prvenstvo Srbije i šampionat države za kadete i kadetkinje u gađanju vazdušnom puškom iz trostava. Finale Kupa je zakazano za 15. i 16, a Seniorsko prvenstvo Srbije za 29. i 30. avgust.

Povezana vest:  Olimpijski komitet Indije za samostalnost u radu

Novi termini

8. ili 9. avgust: treće kolo Kupa SSS, MK sport pištolj

15 – 16. avgust: finale Kupa SSS, sve discipline MK oružjem i finale Kupa SSS u gađanju vazdušnom puškom za kadetski uzrast.

22 – 23. avgust: Prvenstvo Srbije, sve discipline MK oružjem (juniori i juniorke) i Prvenstvo Srbije gađanju vazdušnom puškom za kadetski uzrast.

29 – 30. avgust: Prvenstvo Srbije, sve discipline MK oružjem (seniorke i seniori).