nasmejaneZoran Stojiljković izabrao reprezentacije za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Breši (1. – 7. mart)

 

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković, izabrao je reprezentacije za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem čiji će domaćin biti italijanski grad Breša od 1. do 7. marta.

Vazdušna puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Juniori: Borislav Mazinjanin (Policajac), Igor Čotra (Zvezdara) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad).

Povezana vest:  Trubači dočekali evropske rekorderke!

Juniorke: Tašana Bogatinovski (Pančevo), Katarina Biserečić (Niš) i Dragana Todorović (Novi Beograd Uščće).

Vazdušni pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 03).

Stručni štab će biti naknadno određen.

– Na ovom takmičenje se ne osvajaju olimpijske vize, ali to ne znači da nema jakih motiva da se postignu dobri rezultati i osvoje medalje – naglasio je Stojiljković, koji je odlučio da ne pozove juniore i juniorke u disciplini vazdušni pištolj.- Neće biti lako, turnir u Minhenu je još jednom pokazao koliko se svi dobro pripremaju za Šampionat Evrope i koliko su rezultati, bar što se tiče strelaca iz svetskog i evropskog vrha, visoki. Planiramo i pripreme uoči Šampionata Evrope, a imaćemo dva jaka domaća takmičenja kao probu – finale Kupa Srbije 12. i 13. februara i Šampionat Srbije 19. i 20. februara.

Povezana vest:  Novobeograđanima osam titula na gradskom prvenstvu

Na Šampionatu Evrope 2010. u Merakeru u Norveškoj strelci Srbije su osvojili četiri zlatne medalje. Šampionke Evrope u seniorskoj konkurenciji postale su Andrea Arsović (puška) i Bobana Veličković (pištolj), ekipno zlato osvojila je ženska seniorska reprezentacija vazdušnim pištoljem (Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković) kao i ženska juniorska reprezentacija vazdušnom puškom (Ivana Maksimović, Katarina Biserčić i Dragana Todorović). Muška juniorska reprezentacija puškom i muška seniorska reprezentacija pištoljem bilie su četvrte, dok je ženska seniorska reprezentacija puškom osvojila šesto mesto.

Povezana vest:  Franc Šrajber imenovan za novog generalanog sekretara Međunarodne federacije sportskog streljaštva (ISSF)