markovic j arunovic donevic a zlatic z arunovic velickovic arsovic s leva

Strelci sa Zlatibora nišane Brešu

Jedna grupa srpskih reprezentativaca, zahvaljujući pre svega programu Olimpijskog komiteta Srbije, priprema se na Zlatiboru za Šampionat Evrope koji će se do 1. do 6. marta održati u italijanskom gradu Breša.

Na priprema su svetska šampionka vicešampionka prošle godine u Minhenu Zorana Arunović (pištolj), evropske šampionke iz Merakera 2010. Andrea Arsović (puška) i Bobana Veličković (pištolj), svetski vicešamion iz Minhena 2010. Andrija Zlatić kao i lični treneri Boban Marković, Jelena Arunović, Dragan Donević i Pavle Zlatić.

– Imamo izvanredne uslove, radimo po posebenim programima za svakog takmičara a izuzetni domaćini su nam, na strelištu u Užicu,  Pavle i Andrija Zlatić – kaže Dragan Donević, trener Partizana i Andree Arsović.- Koristile su nam i kao deo programa pred Šampionat Srbije u Kaću, Arsovićeva i Zorana Arunović su osvojile šampionske titule, Zlatić je bio vicešampion, a Veličkovićeva je bila četvrta u finalu…

Povezana vest:  Arunovićeva prva, Maksimovićeva i Zlatić drugi, Mirosavljev treći na svetskim rang listama ISSF

Na Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem gađaće šest, od maksimalnih osam reprezentacija. Srbija neće imati predstavnike u juniorskim  kategorijama u disciplini vazdušni pištolj:

Puška – seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Juniori: Borislav Mazinjanin (Policajac), Igor Čotra (Zvezdara) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad).

Juniorke: Tašana Bogatinovski (Pančevo), Katarina Biserečić (Niš) i Dragana Todorović (Novi Beograd Uščće).

Pištolj – seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akademac).

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Finale Kupa Srbije provera za Evropsko prvenstvo

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030).

U stručnom štabu su Zoran Stojiljković, selektor i trener za pušku i pištolj,

Ivan Kvasnevski – trener za pištolj, seniorske kategorije, Aleksandra Ivošev – trener za pušku, seniorske i juniorske kategorije i Ivan Manojlović – trener za pušku, juniorske kategorije

Na put idu i lični treneri strelaca (o trošku SSS): Miribana Maksimović Jelena Arunović, Pavle Zlatić, Boban Marković, Dragan Donević, Goran Mikec i Milutin Stefanović.

Raspored takmičenje u Breši je – 3. mart: juniorke – puška (finale od 15,00).

4. mart: juniori – puška (finale od 12,00).

Povezana vest:  Strelci učestvuju na Evropskom prvesntvu u Danskoj!

5. mart: seniori – pištolj (finale od 12,00), seniorke – puška (finale od 15,00).

6. mart: seniorke – pištolj (finale od 11,30), seniori – puška (finale od 15,00).

Na Šampionatu Evrope 2010. u Merakeru u Norveškoj strelci Srbije su osvojili četiri zlatne medalje. Šampionke Evrope u seniorskoj konkurenciji postale su Andrea Arsović (puška) i Bobana Veličković (pištolj), ekipno zlato osvojila je ženska seniorska reprezentacija vazdušnim pištoljem (Jasna Šekarić, Zorana Arunović i Bobana Veličković) kao i ženska juniorska reprezentacija vazdušnom puškom (Ivana Maksimović, Katarina Biserčić i Dragana Todorović). Muška juniorska reprezentacija puškom i muška seniorska reprezentacija pištoljem bile su četvrte, dok je ženska seniorska reprezentacija puškom osvojila šesto mesto.