ZORAN STOJILJKOVIC SELEKTOR

Stojiljković: Seniorke potvrdile klasu

Selektor streljačke reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković ocenio je danas da su seniorke osvajanjem zlatne medalje u discilpini vazdušni pištolj na šampionatu Evrope u Breši potvrdile klasu.

-Jasna Šekarić, Bobana Veličković i Zorana Arunović još jednom su pokazale da nemaju ravnopravne konkurente u Evropi – istakao je Stojiljković.

On je napomenuo da je Šekarić i u pojedinačnoj konkurenciji bila nadomak osvajanja odličja, ali je na kraju finale završila na četvrtoj poziciji.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Andrei Arsović zlato na Svetskom kupu u Minhenu

-U borbi za raspodelu odličja odlučivale su nijanse, pa je Šekarić ostala bez mesta na pobedničkom postolju – preneo je Stojiljković i dodao da je takmičenje u Breši pokazalo da se naši takmičari nalaze u dobroj formi.

Selektor srpskog državnog tima podsetio je da je pre Evropskog prvenstva rekao da je glavni cilj ove sezone „obezbeđivanje viza za Olimpijske igre u Londonu 2012.“ i da nastup reprezentacije u Breši treba posmatrati samo kao dobar test.

Povezana vest:  Andrea Arsović u emisiji "Pozovi pomozi"

Stojiljković je precizirao da je muška seniorska reprezentacija u disciplini vazdušna puška u sastavu Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić, Dragan Marković, finalno takmičenje okončala kao peta, ali se sticajem okolnosti na kraju plasirala na četvrto mesto.

-Rusija je osvojila zlatnu medalju, ali je kasnije diskvalifikovana zbog toga što je Denisu Sokolovu odelo bilo teže od propisanog maksimuma – zaključio je Stojiljković.

Povezana vest:  Arsovićeva osma MK puškom 60 metaka ležeći na Univerzijadi

Na Evropskom prvenstvu u gađanju vazdušnim oružjem, koje je održano od 3. do 6. marta, Srbija je osvojila tri medalje. Osim „zlata“ seniorki, odličja su uzeli Andrija Zlatić i muški seniorski tim u disciplini vazdušni pištolj. U muškoj ekipi bili su Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić.