damir_mikec_deveti_u_Vuksiju

Damir Mkec osvojio dve zlatne medalje na Otvorenom prvnstvu Australije

Srpski olimpijac Damir Mikec osvojio je dve zlatne medalje na Otvorenom prvenstvu Australije  to sa oba pištolje – vazdušnim i MK!

– Stigao sam u Sidnej posle putovanja od 36 časova i malo sam se bojao da me ne stigne umor – priča Damir Mikec. – Prvo sam gađao vazdušnim pištoljem i zabeležio 580 krugova u osnovnom deleu, zatim sam stegao zube i gađao solidno finale 101,8  i sa 681,8 krugova sam  pobedio…

Mikec je istog dana uspeo da trenira MK pištoljem, prvi put posle sedam meseci jer su Srbiji vremenski uslovi, a još više uslovi na strelištima, ne omogućavaju trening preko zime.

Povezana vest:  Stevanović se neće kandidovati za još jedan predsednički mandat u Streljačkom savezu Srbije

– Malo sama gađao i na svežinu, uželeo sam se mirisa baruta, bilo je u onovnom delu veoma dobro, 563 kruga što je rezultat dovoljan za finale na svakom velikom takmičenju – zadovoljan je Mikec. – Po serijama sam imao 95, 94, 96, 94, 91 i 93 kruga. Uspeo sam da dobro odgađam i finale i da pobedim.

Mikec će u Sidneju sačekati drugove iz reprezentacije koji poleću iz Beograda 19. marta a već od 21. marta učestovaće u ovom gradu 12 srpskih strelaca na prvom svetskom kupu u sezoni:

– Uslovi za treninge su izvanredni, milina je gađati na olimpjskom strelištu. Temperatura je stalno oko 27 stepeni. Neću trenirati naredna dva dana, samo ću da spavam jer se odavano  nisma bio ovako umoran. Vozio sam i kola koja sam iznajmio, a to je muka živa – voziš levom stranom a automobil nema menjač. Bio je to veliki iazov – rekao je na kraju raporta iz Sidneja Damir Mikec.

Povezana vest:  OI 2012, Kineskinji Ji Siling zlato

Na prva dva svetska kupa, u Sidneju (21.- 29. mart) i Šangvonu u Koreji (7. – 15. april) učestvovaće 12 srpskih takmičara i takmičarki, a selektor Zoran Stojiljković se odlučio za ove sastave – vazdušna puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Povezana vest:  Andija Zlatić treći, Mikec sedmi, Aleksandrovski osmi u Minhenu

Vazdušni pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 03).

Na svetskim kupovima ove godine dva najbolja u plasmanu (ne računajući strelce koji su prošle godine na SP u Minhenu osvojili olimpijsku vizu za London, među njima su Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec – svi pištolj i Nemanja Mirosavljev – puška ), stiču prva učešća na olimpijskom  turniru.

Preostala dva svetska kupa u 2011. održaće se od 14. do 22. maja u Fort Beningu (SAD) i Minhenu od  16. do 23. juna.