andrea arsovic_kup_srbija

Raport sa priprema reprezentativaca u Novom Sadu

 

Četvoro reprezentativaca na koje selektor Zoran Stojiljković računa za prva dva Svetska kupa u novoj sezoni u Sidneju od 21. do 29. marta i u Šangvonu u Koreji od 7. do 15. aprila, pripremalo se u Novom Sadu: Andrea Arsović (Partizan), Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice), Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (Novi Sad).

– Imali smo izvanredne uslove, zahvaljujući pre svega naporima naših domaćina Nemanje Mirosavljeva, koji je predsednik kluba Novi Sad i Dragana Markovića, ali i ostalih novosadskih strelaca – kaže Dragan Donević trener Partizana. – Atmosfera je bila izvanredna i kada gosti nisu besni, kuća nije tesna, jer su dva elektronska uređaja za MK oružje bila montirana u zatvorenom delu MK strelišta, a imali smo i električne grejalice, tako da je moglo nesmetano da se trenira.

Povezana vest:  Pletikosić 12. u trostavu na Svetskom kupu u Pekingu

Donević ističe da se radilo dva puta dnevno, a za vazdušno oružje korišćeno je strelište na Spensu.

– Forma je u usponu, nadam se da će biti dobrih rezultata u Sidneju – optimista je Dragan Marković koji je i trener novosadskim strelcima. – Dobro je da smo ipak trenirali MK oružjem i da ne idemo na prvo takmičenje bez ijednog ispucanog metka. Ostaćemo do polaska u Šangvon u Sidneju i nastaviti da treniramo na olimpiksom strelištu  što će sigurno svima mnogo značiti.

Povezana vest:  Maksimovićeva šampionka Evrope, reprezentacija osma u trostavu

Na prva dva Svetska kupa, učestvovaće 12 srpskih takmičara i takmičarki,  puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 03).

Povezana vest:  Gađanjem u jubilarnu metu obeležena 125. godišnjica Streljačkog saveza Srbije

Na svetskim kupovima ove godine dva najbolja u plasmanu (ne računajući strelce koji su prošle godine na SP u Minhenu osvojili olimpijsku vizu za London, među njima su Zorana Arunović, Andrija Zlatić, Damir Mikec – svi pištolj i Nemanja Mirosavljev – puška ), stiču prva učešća na olimpijskom  turniru.