MIROSAVLJEV TRECI SA DESNA U FINALU U SIDNEJU

Srpski strelci otputovali iz Sidneja u Koreju na drugi Svetski kup u sezoni

Srpski strelci otputovali su iz Sidneja za korejski grad Šangvon u kome će se od 7. do 15. aprila održati drugi ovogodišnji Svetski kup puškom i pištoljem.

Australijsko – azijsku turneju nastavljaju – puška, seniori: Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Dragan Marković i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće), Lidija Mihajlović (Niš).

Pištolj, seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Dimitrije Grgić (Akadamac).

Seniorke: Jasna Šekarić i Zorana Arunović (C. zvezda), Bobana Veličković (Bor 030).

Uz selektora Zorana Stojiljkovića, u stručnom štabu je i trener reprezentacije Ivan Kvasnevski.

– Iskoristili smo odlično boravak u Sidneju posle Svetskog kupa i do polaska za Koreju smo trenirali veoma naporno – kaže Zorana Arunović.- Na olimpijskom strelištu nije bilo gužve, neki strelci su odmah otišli u Koreju, ali ostala je na primer Ašumova iz Azarbejdžana, Olena Kostevič iz Ukrajine, švajcarske takmičarke. Imala sam problema sa MK pištoljme u toku Svetskog kupa u Sidneju, nije hteo da se zatvori i gađala sam pod velikim pritiskom da se ne desi kvar. Vazdušnim pištoljem dobro gađam, imala sam na poslednjem treningu 392 kruga sa dve „vezane“ devetke u poslednjoj seriji. Optimista sam mislim da možemo u Koreji da osvojimo još neku olimpijsku vizu za London. Pogotovo jer smo se aklimatizovali na vremensku razliku i naspavali. Malo će nas umoriti let od 12 sati do Koreje, ali na to sko se već navikli.

Povezana vest:  Svuda pođi u Novi Sad dođi

U Sideju, srpski strelci su imali lepe uspehe, čak šest finala, ali na žalost, bez i jedne vize za London. Šesta mesta pripala su Jasni Šekarić (MK pištolj), Nemanji Mirosavljevu (MK puška – trostav), Andrei Arsović (vazdušna puška) i Bobani Veličković (vazdušni pištolj), sedmi je bio Damir Mikec (MK pištolj), a osmi Andrija Zlatić (vazdušni pištolj).

Povezana vest:  Ivana Maksimović: Nemoguće je odvojiti sport i političare

U Šangvonu, takmičenje počinje 9. aprila. Čak devetoro srpskih strelaca gađaće prvog dana – muškarci, vazdušna puška: Pletikosić, Mirosaljev i Marković, muškarci MK pištolj: Zlatić, Mikec i Grgić i dame MK pištolj 30 plus 30 metaka, prvi deo 30 metaka precizno: Šekarić, Z. Arunović, Veličković. Drugi deo njihove discpline (30 metaka brzom paljbom) i finale je 10. aprila kada gađaju kvalifkacije i finale i dame vazdušnom puškom Arsović, Maksimović i Mihajlović, dok će seniori izaći na vatrenu liniju u eliminacijama MK puškom 60 metaka ležeći (Pletikosić, Marković, Mirosavljev).

Povezana vest:  Srpskim strelcima 12 medalja, Andrija Zlatić izjednačio državni rekord vazdušnim pištoljem - 588 krugova na „Trofeju Beograda“ u Kovilovu

U svim disciplinama MK oružjem deliće se po dve olimpijske vize, u disciplinama vazdušnim oružjem po tri. Strelci koji su na SP u Minhenu prošle godine i na Svetskom kupu u Sidneju već ispunili olimpijsku normu za London ne konkurišu, kao i strelci iz zemalja koje u toj disciplini imaju već obezbeđena dva mesta.

Od srpskih strelaca olimpijsku vizu imaju Nemanja Mirosavljev (puška), Zorana Arunović, Andrija Zlatić i Damir Mikec (pištolj).

Preostala dva svetska kupa u 2011. održaće se od 14. do 22. maja u Fort Beningu (SAD) i Minhenu od  16. do 23. juna.