kolubara_opstina

Predsednik GO Lazarevac Branko Borić organizovao prijam za strelci Streljačkog kluba „Kolubara“, prvake države

Povodom fenomenalnog uspeha strelaca Streljačkog kluba „Kolubara“ proteklog vikenda u Mladenovcu na prvenstvu Srbije, predsednik GO Lazarevac Branko Borić je za predstavnike ovog kluba organizovao svečani prijem. Strelci SK „Kolubara“ na ovom takmičenju postali su ekipni prvaci države u disciplini mlađi juniori – vazdušni pištolj, a u kategoriji pionira na istom takmičenju osvojena je i bronzana medalja.

Predsednik Borić čestitao je mladim strelcima Kolubare na ovom sjajnom rezultatu uz želje da sa ovakvim uspesima nastave i na narednim takmičenjima. „Siguran sam da našom podrškom otvaramo perspektivu lazarevačkom streljaštvu za još bolje rezultate“, istakao je Borić i dodao „Ovaj uspeh strelaca Kolubare svakako će nas podstaći da se intenzivnije potrudimo u iznalaženju boljih uslova za rad kluba“.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Zorani Arunović “dupla” kruna u Mađarskoj

Na današnjem prijemu predsednik GO Lazarevac iskoristio je priliku i da uruči Ugovor o stipendiranju za 2011. godinu mladom Aleksandru Stojanoviću, članu Streljačkog kluba „Kolubara“, kao najperspektivnijem sportisti Lazarevca za 2010. godinu po izboru Saveza sportova opštine Lazarevac.

„Veliko mi je zadovoljstvo da kao predsednik Saveza sportova ovom prilikom pozdravim članove i rukovodstvo Streljačkog kluba „Kolubara“ koji se postignutim rezultatima pridružuju ostalim lazarevačkim klubovima“, istakao je predsednik Saveza sportova Dragan Sinđelić.

Povezana vest:  Juniori Srbije će gađati na EŠ u Bolonji!

„Uspeh mladih strelaca govori o dobroj organizaciji u klubu i odgovarajućem trenažnom procesu“, rekao je Sinđelić i dodao da juniorske medalje predstavljaju vrlo značajan korak i uvod u seniorski deo takmičenja.

„Stipendija za mladog Aleksandra Stojanovića je pokazatelj da mi vodimo računa o našim sportistima i očekujem od njega da će učestvovati i na svetskim i evropskim takmičenjima“, zaključio je Sinđelić.

Pored stipendiste Aleksandra Stojanovića, svečanom prijemu prisustvovali su Aleksandar Živanović, Pavle Aleksić i Darko Mirić, članovi ekipe koja se u Mladenovcu okitila zlatom, predsednik SK „Kolubara“ Milovan Odradović i sekretar kluba Ratomir Radulović.

Veliki uspeh strelcima ovom prilikom čestitao je i predsednik kluba Milovan Obradović koji je u svom obraćanju prisutnim medijima obrazložio razloge zbog kojih strelci Kolubare ovakve rezultate ne postižu i u seniorskoj kategoriji, odnosno na svetskoj sceni. Prema mišljenju Obradovića, izdvajanje značajnijih sredstava predstavlja osnovni uslov za postizanje većih uspeha.

Povezana vest:  U Pančevo otišle četiri titule

„Ovaj klub je tokom poslednjih godina za razliku od brojnih lazarevačkih klubova koristio izuzetno mala sredstva“, rekao je Obradović i dodao da klub trenutno opstaje zahvaljujući članarinama i donacijama koje obezbeđuje Savez sportova. Obradović se osvrnuo i na problem neadekvatnog prostora za rad strelaca i tom prilikom obećao da će zajedno sa čelnim ljudima opštine pokušati da iznađe veći prostor kako bi mladi strelci Kolubare postizali još bolje rezultate.