Goran Maksimović jedan od predavača na uspešnom seminaru Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) u Baru

polaznici_seminara_u BaruOlimpijski šampion iz Seula 1988. Goran Maksimoivć, samostalni sručni saradnik Streljačkog saveza Srbije i trener sa „A“ licencom Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) i Baranin Željko Todorović direktor „ISSF akademije za streljaštvo“, trener sa „A“ ISSF licencom, dugo godina savezni trener danske i francuske reprezentcije za pištolj, sada direktor Streljačkog kluba Mornar iz Bara bili su predavači na seminaru ISSF u Baru.
– Ovo je bio prvi seminar za „D“ licencu na ovim prostorima i prisutvovala su 32 trenera – četiri iz Crne Gore, po šest iz Srbije, BiH i Makedonije, sedam iz Hrvatske i tri iz Slovenije – kaže Gorn Maksimović. – Takođe, bilo je i dosta uglednih gostiju – admiral Dragan Samardžić predsednik Streljačkog saveza Crne Gore, Savo Milašinović generalni sekretar SS Crne Gore, Tomislav Šepec predsednik Sportskog saveza Zagreba i počasni doživotni potpredsednik Evropske streljačke konfederacije, šef stručnog štaba hrvatske reprezentacije Siniša Vitez i drugih…
Seminar je otvorio admaral Dragan Samardžić, a učesnike i goste pozdravili su i predsednik i potpredsednik Opštine Bar Žarko Pavičević i Dragan Simonović.
– Posebno nam je drago zbog odličnog odziva – podvukao je Željko Todorović. – Teme su bile veoma interesantne, program je bio usklađen sa programom „ISSF akademije“ u skladu sa najsavremnijim svetskim dostignućima…
Iz Srbije, seminar su uspešno prošli Miribana Maksimović, Dragan Marković, Ivan Manojlović, Boban Marinković, Goran Mikec i Nikola Marić. Kako je istakao Goran Maksimović, u celini nivo znanja polaznika bio je zavidan, što su pokazali i završni testovi. Sportski radnici Streljačkog kluba Mornar bili su dobri domaćini i organizatori a gostoprimstvo polaznicima pružio je hotel „Sidro“ u Baru.

Povezana vest:  Bronza za miks Arsović/Kovačević u Osijeku