RUSKI PAR POBEDNIK DUELAEP 2011, BEOGRAD

U „Duelu“ pobedile Ruskinje Orlovskaja i Mastjanina, u „Top ganu“ Italijan Gracini

Ruske takmičarke pištoljem Orlovskaja i Mastjanina pobedile su u revijalnom takmičenju takozvanom „Duelu“ u toku Šampionata Evrope u Beogradu i osvojile nagradu od 3.000 evra, lični dar predsednika Evropske streljačke konfederacije Vladimiri Lisina. U finalu sa tri ekipe (učestvovalo je 18, na sipadanje), ruski tandem pod imenom Džez imao je 98,5 krugova (dve serije po pet metaka) i pretekao Azarebejdžan (98,1) i Ukrajinu (94,6).

Ekipe su se slobodno prijavljivale i mogle su da budu mešovite (muško –žensko) ili dva (dvoje) strelaca iz različitih zemlja. Naš dva para  A 2 (sestre Jelena i Zorana Arunović) i  „Bg tim“ (Jasna Šekarić i Dimitrije Grgić) su prošla među osaa. Arunovićeve su svaladale špansku kombinaciju sa 0,4 kruga a Šekarić i Grgić su bili slobodni u prvom kolu. Odmah su ispali Danica Rašeta i Ana Alentijev („Bg šot“)  od francuskog para i Aleksandra Matijašević koja je gađala sa jednom grčkom takmičarkom.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Srpskim juniorima izmaklo finale u miksu

Za plasman među četiri, Jasnu Šekarić i Dimitrije Grgića izbacio je ukrajinski par, dok su  sestre Arunović poražene od Nemica.

U revijalnom „Top ganu“ u disciplini trap učestvalo je 12 strelaca (šest najboljih seniorsa EŠ, pet najboljih juniora i jedna juniorka). Podeljeni su u dve grupe, od po šest članova i sastav je određen žrebom. Svaki član ekipe gađao je po deset metaka. Najbolji pojedinci iz ekipa sastali su se u „Top ganu“ gde je odlučivao samo jedan metak za nagradu od 2.000 evra. Pobedio je Italijan Gracini, savladavši šampiona Evrope Vargu (Slovačka). Italijan je pogodio prvim metkom, Varga je promašio…

Povezana vest:  Novica Petrović brani titulu

U oba takmičenja dozvoljeno je i poželjno navijanje sa što više buke. Trube, čegrtaljke i ostali rekviziti su dozvoljeni što je izazvalo probleme na strelištu za trap jer su mikrfoni koji daju signal mašinama da lansirju golubove, pomahnitali pa su golubovi leteli i sa susednih poligona.

Nagradu predsednika Lisina za pobedu u „Duelu“ uručio je generalni sekretar ESK Igor Zolotarev. „Duel“ puškom održaće se u nedelju.

Povezana vest:  Andriji Zlatiću „Nagrada grada Užica“