petrovic miljkovic i mudrinic reprezentacija pistoljem

EP 2011, BEOGRAD

U subotu na vatrenoj liniji poslednja srpska selekcija na EŠ gađa pištoljem središnjeg paljenja

Poslednja selekcija Sbrije na Prvenstvu Evrope u Kovilovu izaći će na vatrenu liniju u subotu 13. avgusta u disciplini pištolj središnjeg paljenja. Selektor Mitja Grgić odlučio se za strelca Akademca Sašu Mudrinića, člana Crvene zvezde Milorada Miljkovića i Sašu Petrovića iz Pančeva.

– Ova disciplina je veoma popularna i gađaju je i strelci koji postižu visoke rezultate i MK pištoljem na 50 metara, ali i pištoljem brza paljba na 25 metara – kaže Mitja Grgić.-  To su na primer Rusi Nestrujev, Pižjanov i vicešampion Evrope koga je pretekao naš Zlatić Ekimov, pa Nemac Raic koji je osvojio bronzu u disciplini brza paljba, vicešamion Evrope u ovoj disciplini Ukrajinac Roman Bonadruk, bronzani na 50 metara MK pištoljem Portugalac Žoao Košta, olimpijski šampion iz Pekinga brzom paljbom Ukrajinac Oleksandar Petriv…Prijavljen je 41 strelac  u 11 reprezentacija što svedoči o odličnoj konkurenciji.

Povezana vest:  Određeni domaćini svetskih kupova 2016.-2018., Baku umesto Granade

Strelci gađaju 30 metaka precizno potom još 30 metaka brzom paljbom. Mogu da koriste pištolje i revolvere velikog kalibra i sve se to računa kao oružje sa središnjim paljenjem.

– Petrović i Mudrinić gađaju pištoljima Valter, dok Miljković koristi revolver ZKR. Sa njim smo imali poteškoća, teško je vadio čauru iz burenceta, ali smo rešili problem – objasnio je Mitja Grgić.- Na pripremnim i kontrolnim takmičenjima, imali su dobre rezultate, Petrović je bio blizu državnom rekordu od 576 krugova, jer je „ubio“ 574 kruga. Važno je da niko ne podbaci.

Povezana vest:  Određene reprezentacije za Svetski kup i Evropsko prvenstvo

Početak takmičenja je u  subotu u 9 časova, Miljković i Mudrinić su u prvoj grupi, Petrović je u drugoj od 10,30 časova.