vatrena linija

EP BEOGRAD 2011

Francuz Sovaž i Nemačka osvojili titule standardnim pištoljem na EŠ u Kovilovu

 

Tibo Sovaž (Francuska) i reprezentacija Nemačke osvojili su seniorske titule u gađanju standardnim pištoljem na 25 metara na Šampionatu Evrope u Kovilovu.

Francuz je imao 575 krugova i za dva kruga je pretekao Nemca Kristijana Raica (573), bronzanog u gađanju MK pištoljem brza paljba, dok je bronzu osvojio vicešampion Evrope MK pištoljem brza paljba Roman Bondaruk iz Ukrajine sa 569 krugova.

Povezana vest:  Usvojena ostavka predsednika SS za leteće mete Srbije Dragana Jevtića

Ukrajinac je morao da raspucava sa Ruslanom Lunevom iz Azerbejdžana, jer su obojica imala po 569 krugova. U dodatnih pet metaka Bondruk je imao 48 krugova, Lunev 43 i titula je otišla u Ukrajinu.

Sovažu (25 godina)  je ovo druga seniorska evropska medalja. Prvu je osvojio 2009. u Osijeku i to bronzanu standardnim pištoljem. Ima svetsko juniorsko srebro iz Zagreba 2006. sport pištoljem i svetsku juniorsku brnzu sa istog šampionata standardnim pištoljem.  Bio je juniorski vicešampion Evrope standardnim pištoljem 2005. u Beogradu  kada je osvojio i juniorsku bronzu MK pištoljem brza paljba.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Damir Mikec osvojio bronzu na Svetskom kupu u Gabali

U ekipnoj konkurenciji slavila je Nemačka sa 1.701 krugom, srebro su osvojili Rusi sa 1.696 krugova, a bronzu Ukrajinci sa 1.689 krugova.