SASA MUDRINICEP 2011, BEOGRAD

Izvanredni Saša Mudrnić oborio državni rekor pištoljme središnjeg paljenja na EŠ u Beogradu i osvojio 11. mesto

Reprezentativac Akademca Saša Mudrinić, sa 569 krugova oborio je državni rekor pištoljee središnjeg paljenja na Šampionatu Evrope u Beogradu i zauzeo visoko 11. mesto u konkurencniji 41 strelca! Raniji rekord bio je 578 krugova!

– Imao sam u drugoj seriji brzom paljbom 92 kruga i da je ona bila makar 96 krugova, što nije nedostižno, okitio bih se i medaljom – žalio se  Mudrinić posle meča. – Prva i treća serija bile su odlične, 98 i 99 i zato mi je još žalije. Medalja je bila daleko tri kruga, znam tačno gde sam pogrešio.  Popustio sam hvat drške pištolja i ta mala dekoncetracija koštala me je još boljeg plasmana. Malo me je poneo i rezultat i želja, ali sam ipak presrećan.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Milica Babić i Stevan Jovanović juniorski šampioni u trostavu

Na 28. mesto plasirao se Pančevac Saša Mudrinić sa 560, dok je Milorad Miljković iz Crvene zvezde 41. sa 510 krugova u konkurenciji 41 strelca.

– Čestitke Mudriniću za rekord, ali moramo da budemo i obejktivni, mogao je i bolje, iako je i ovo najbolji plasman u istoriji srpskog streljaštva na EŠ ovim oružjem – kaže Mitja Grgić koji je brinuo o ovoj reprezentaciji na EŠ a ujedno je bio i sudija – rukovodilac celog strelišta na 25 metara.- Ispustio je trofej i rezultat od preko 580 krugova. Saša Petrović je takođe, u odnosu na ono što je pružao ove sezone, a to je prosek od 570 krugova, malo podbacio, ali bi njegov rezultat za ekipu bio sjajan da nije bilo nekoliko zastoja oružja kod Milorada Miljkovića koji su nas koštali visokog ekipnog plasmana. Ove sezone je pucao preko 560 krugova i sa tim rezultatom ekipa bi bila odlična i zbog toga sam veoma nezadovoljan. Njegov revolver ZKR ga je čak tri puta izdao i to su bila tri promašaja, jedan u prvoj i dva u drugoj seriji. Burence nije htelo da se okrene udario je u prznu čauru.

Povezana vest:  Zorani Arunović srebro na startu turnira u Minhenu

Trijumfovao je Žoao Košta (Portugalija), treći u gađanju MK pištoljem na 50 metara sa izvanrednih 590 krugova, ispred Horhe Limesa (Španija) sa 582 i  Ukrajinca Oleksandra Petriva sa 582 kruga. Ukrajinac je došao do bronze posle rspucavanja sa još dva strelca koja su imala po 582 kruga, turskim olimpijcem Jusufom Dikecom i Ukrajincem Romanom Bondarukom, srebrnim u gađanju MK pištoljem brza paljba i bronzanim u gađanju standardnim pištoljeme na 25 metara. Petriv, koji je olimpijski šampion iz Pekinga MK pištoljem brza paljba, imao je maksimalnih 50 krugova u dodatnih pet metaka, Bondaruk i Dikec po 49 i bronza je otišla u Ukrajinu.

Povezana vest:  Srbija sedma nacija Svetskog kupa u Milanu

Ekipnu titulu osvojio je tim Španije sa 1.730 krugova, druga je Češka sa 1.729, a treća Nemačka sa 1.725. Srbija je 11. u konkurenciji 11 ekipa sa 1.655 krugova (Mudrinić 579, Petrović 566, Miljković 510).