a arsovic partizan

Andrea Arsović osvojila šesto mesto MK puškom – trostav na Univerzijadi

 

Andrea Arsović, reprezentativka Partizana, osvojila je šesto mesto MK puškom trostav poslednjeg dana streljačkog turnira na Univirzijadi u Šenženu u Kini sa 677,2 (582) kruga.

Zlatnu medalju osvojila je Adela Sikorova (Češka) sa 683,9 (584) kruga, srebro je praplo  takmičarki iz Mongolije Čulunbadrah Naratuja sa 682,4 (585) krugova, a bronza Mađarici Kati Vereš sa 679,8 (582) kruga. Četvrto i peto mesto osvojile su Kineskinje Vang sa 679,4 (581) krug i Lan sa 678,4 (582) kruga.

– U finale, Arsovićeva je ušla sa treće pozicije i sve do poslednjeg metka konkurisala je za medalju – kaže Dragan Donević, njen trener u Partizanu i vođa naše studentske selekcije.- Imala je dosta dobru seriju u plej ofu, ali je poslednjim metkom „ubila“ 7,4 kruga i ispustila trofej za 2,6 krugova. Učinak naših studenta strelaca su  dve medalje, obe srebrne Zorane Arunović i Damira Mikec i oboje su ih osvojili MK pištoljem i imali smo ukupno šest finala gde smo uz malo više koncentracije ali i sportske sreće mogli da osvojimo još trofeja.

Povezana vest:  Mile Đapić ponovo predsednik SS Beograda

Damir Mikec koji  uz srebrnu medalju MK pištoljem osvojio i  peto mesto vazdušnim pištoljem, žali za propuštenim šansama:

– Gađao sama u oba finala, žao mi je što nisam osvojio i dve medalje. Međutim, najviše mi je krivo što nismo imali ekipe na Univerzijadi, jer sam uveren da bismo konkurisali u svakoj disciplini za trofeje…

Povezana vest:  Andrea Arsović i Zorana Arunović pri vrhu evropskih i svetskih lista

Milenko Sebić, koji je 2007. u Bangkoku osvojio srebro MK puškom trostav, završio je učešće u Šenženu na 16. mestu u ovoj disciplini sa 1.160 krugova. To je tri kruga manje nego što je imao u eliminacijama, nedovoljno za finale. Pobedio je Italijan Nikolo Kampriani koji je osvojio zlato i vazdušnom puško, srebro je pripalo  Hongvei Kangu iz Kine a bronza Sergeju Kamenskom iz Rusije.

Srpski strelci su, uz dva sreba imali i jedno četvrto mesto (Zorana Arunović, vazdušni pištolj), jedno peto mesto (Damir Mikec, vazdušni pištolj), jedno šesto mesto (Andrea Arsović, MK puška trostav) i dva osma mesta (Andrea Arsović, MK puška  60 metaka ležeći i Bobana Veličković- vazdušni pištolj). Deveti je bio Milenko Sebić MK puškom 60 metaka ležeći.

Povezana vest:  Nemanja Smiljanić najbolji u četvrtom kupu Srbije u gađanju glinenih golubova -trap

U bilansu medalja u streljaštvu, Srbija je 11. od 19 nacija koje su osvajale trofeje sa dva srebra. Najuspešnija je Kina sa 22 medalje (10 – 8 – 4), druga je Italija sa 4 (4 – 0 – 0) a treća Koreja sa 8 (3 – 4 – 1) itd.