vatrena linija

Dragan Atanasov: „Strelci će dobiti nacionalni trening centar“

 

Na novinarsko pitanje na konferenciji za medije povodom Šampionata sveta u streljaštvu (gađanje glinenih golubova) u Beogradu od 3. do 13. sptembra, kako će Ministarstvo omladine i sporta Srbije nastaviti da pomaže streljačkom sportu, pre svega u stvaranju boljih uslova za treninge i takmičenje, Dragan Atanasov, pomoćnik ministra omladine i sporta Srbije, je rekao:

– U nacionalnoj strategiji razvoja sporta, veoma važno mesto zauzima izgradnja objekata u svim sportovima, pa i u streljaštvu. Mogu da vas obavestim da će generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije Nenad Petković u petak razgovarati u Ministarstvu omladine i sporta Srbije sa pomoćnikom ministra u sektoru za projekte Zagorkom Petrović – Zlatanović i da time, praktično, počinje razmatranje plana da na Carevoj ćupriji, strelištu koje je u jako lošem stanju u dogledno vreme počnu radovi i  da strelci konačno dobiju i moderan krov nad glavom.

Povezana vest:  Stojadinović 98. posle prvog dana Šampionata sveta u skitu

Atansov je istakao da je ministarstvo Streljačkom savezu Srbije već pomoglo značajnim sredstvima da se nabave elektronske mete koje su korišćene u Beogradu na nedavnom EŠ, ali i prošle godine na Svetskom kupu:

– Mi možemo da pomažemo samo na objektima koji su u vlasništvu države i gde je pravna i vlasnička regulativa o tome jasna i čista. Nabavka elektronskih meta je prvi korak ka stvaranju uslova da vrhunski strelci koji beleže sjajne rezultate dobiju i vrhunske uslove za rad na Carevoj ćupriji.  Streljačkom savezu za leteće mete Srbije koji je organizator ovog Šampionata sveta, sa duge strane, pomažemo u organzaciji i stvaranju uslova da se jedno ovakvo veliko takmičenje održi na najvišem nivou.

Povezana vest:  Srpski talenti u Karatašu