RISTO_POPOV_KOVILOVO

EP KOVILOVO

Susreti u Kovilovu – Risto Popov

 

Makedonac Risto Popov, po profesiji carinik, kako kaže, iz stare jugoslovenske garde carinika, debitovao je na Šampionatu sveta u Beogradu kao internacionalni sudija a delegirao ga je Streljački savez za leteće mete Srbije čiji je predsednik Milan Šotra, ujedno i predsednik Organizacionog komiteta SP.

– Ovo je za mene dragoceno iskustvo i kruna dosadašnje sudijske karijere, ali da nije bilo prijatelja iz Streljačkog saveza za leteće mete Srbije nikada mi se ne bi ukazala ovakva šansa. Polagao sam za najviše sudijsko zvanje upravo na seminaru u Beogradu i to uz podršku direkora Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Nedeljka Vajagića.  Sve sam platio sam. Kada sam sertifikat doneo u makedonski savez pitali su me ko mi je dozvolio da polažem. Umesto da budu srećni što je Makedonija dobila internacionalnog sudiju, ponašali su se   kao da sam im nešto ne daj Bože, ukrao – rekao je prilikom susreta u Kovilovu Risto Popov, inače predsednik Streljakog kluba Magnum u Bogdancima.

Povezana vest:  Nemanja Smiljanić pobedio sa državnim rekordom na juniorskom Svetskom kupu u Sulu

Popov je odlično pregrmeo vatreno krštenje i vodio je takmičenja blizu 20 grupa u trapu. Uhvatila ga je trema kada su došle druge dve discipline, skit i dubl trap, ali se i tu dobro snašao. Govori grčki  i dobro sarađuje sa sudijama iz Grčke i sa Kipra.

– Sudio sam jednu grupu u kojoj se dogodilo da od šestorice strelaca u trapu, petorica zabeleže maksimalan rezultat od 25 golubova – dodao je Risto Popov.- Bio sam i u sudijskom timu koji je vodio takmičenje velikih zvezda, olimpijskih i svetskih šampiona,  kao na primer Rusu Alipovu i novom svetskom šampionu Italijanu Fabriciju i drugima. Uz sve to Šampionat sveta se održava na, za mene, najboljem strelištu u svetu. Izgradio ga je veliki znalac, za koga sa ponosom kažem da je i moj prijatelj, Milan Šotra. Na njemu je svaki detalj savršen. U razgovoru sa strelcima i trenerima, čujem samo komplimente na odlične uslove. Do sada je oboreno ili izjednačeno pet svetskih rekorda. Velika je čast biti deo tima koji prati ovakav vrhunski događaj a za to najveće zasluge, ponavljam, imaju i moji prijatelji iz Srbije.

Povezana vest:  Andija Zlatić pobedio na „Velikoj nagradi Novog Sada“, Jelena Banović druga, Damir Mikec treći