AMANOVIC STOJADINOVIC I RADOVIC S LEVA

SP U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA, BEOGRAD 2011

Amanović 86. posle prvog dana na SP u gađanju glinenih golubova – skit

Na Šampionatu sveta u gađanju glinenih golubova – skit, najbolji plasman posle prvih 75 golubova imao je na 86. mestu Jovan Amanović sa 70 golubova (24, 23, 23), dok je Goran Stojadinović bio 104. sa 68 golubova (22, 23, 23). Nenad Radović je loše počeo (prava serija 18) i završio sa 61 golubom (18, 21, 22) na 121. mestu. Gađala su 123 seniora.

– Ne znam šta mi se dešava. Dobro smo se pripremali, mislio sma da sam svu tremu potrošio na Prvenstvu Evrope, a evo stvari se ponavaljju – požalio se Nenad Radović.- Čim izađem na vatrenu liniju, noge počnu da mi se tresu. Veoma sam loše počeo, a ni nastavak nije bio mnogo bolji.

Povezana vest:  Selektor Stojiljković najavljuje medalje na Šampionatu Evrope u Beogradu

Goran Stojadinović je  gađao ujednačeno, ali nije najzadovoljniji:

– U ovakvoj konkurenciji serija od 22 goluba je  slaba. Ne znam šta se dešava, dobro sma se odmorio, psihički sam bio spreman za ovaj meč, ali nije išlo kako sam planirao.

Jovan Amanović je u drugoj seriji promašio dva goluba a kako su naši navijači procenili „imao je 25 u džepu“:

Povezana vest:  Damir Mikec: Borio sam se kao lav

–  Da sam u drugoj i trećoj seriji imao po 24, bio bih veoma zadovoljan, jer sa 72 golubova se ulazi u gornji dom. Dve male greške su me koštale boljeg plasmana.

Selektor Dejan Mihajlović je  prognoziro prosek od 115  do 117 golubova, ali ovaj početak ne obećava da će cilj biti dostignut:

– Na Šampionatu Evrope prvi dan je bio veoma dobar, Radović 72, Amanović 70, Stojadinović 69. Sada je Radović podbacio, Amanović i Stojadinović su u granicama onoga što su postigli na EŠ, ali imamo kao ekipa 199 golubova a to je 12 manje nego na Prvenstvu Evrope. Moraju dobro da gađaju u nastavku, potreban im visok prosek serija od 23 goluba da dostignu rezultat sa EŠ od 338 golubova– naglasio je Mihajlović.

Povezana vest:  Proslavljena medalja i svetski rekord Andree Arsović

Čak petorica strelaca postiglo je maksimalnih 75 golubova – Arambura (Španija), Astahov (Rusija), Bin Futais (UAE), Brovold (Norveška) i Tomecek (Češka). Još devetorica strelaca „ubila“ su po 74, a 17 po 73 goluba. U juniorskoj konkurenciji Italijan Kasandro poveo je sa 74, koliko ima i Srb (Češka) dok su na trećoj poziciji sa 73 goluba četvorica juniora. Prijavljen je 51 omladinac.