ivana maksimovic

Četvoro srpskih strelaca gađaće iduće sezone u Bundesligi

Jasna Šekarić je lane bila jedini član nekog kluba iz Bundeslige u Nemčakoj, sada se kolonija srpskih strelaca u ovoj elitnoj diviziji znatno proširla i ukupno će ih biti četvoro!

Mlada takmičarka Novog Beograda Ušća Ivana Maksimović, svetska surekorderka MK puškom trostav za juniorke gostovaće za klub Kevelar iz mesta u blizini Kelna u grupi „Sever“. Sa njom je od staranaca i mladi izraelski strelac Serhi Rihter, a pošto je u Bundesligi dozvoljeno da gađa samo po jedan stranac u ekipi (koja inače ima petoro strelaca), oni će se, od kola do kola, menjati.

Povezana vest:  Šegrt i Soboljev šampioni Srbije vojničkom puškom

U klub Jasne Šekarić Kilhajm Mund koji jer lane treću szeonu za redom osvojio drugo mesto u grupi Jug u Bundesligi i plasirao se na finalni turnir gde je na kraju osvojio peto mesto, a Jasna Šekarić je donela sve poene, gađaće ove godine i dva srpska olimpijca Andrija Zlatić iz užičkog „Alekse Dejovića“ i Damir Mikec iz Policajca.

– Moraćemo da se menjamo, i planiramo da u prvom kolu protiv Althajma 29. oktobra gađam ja, a da Andrija prati kako ide takmičenje i da se upozna sa dosta specifilnim pravilima – kaže Jasna Šekarić.- Pošto se u jednom vikendu gađaju dva kola, drugog dana gađaće Zlatić. Damir Mikec će gađati u četvrtom kolu. Treće kolo ćemo u decembru najverovatnije svi preskočiti jer je u tom terminu naše Internacionalno prvenstvo Beograda – kaže Jasna Šekarić.

Povezana vest:  Pejović: Ćorak iz prazne kase

Uslovi takmičenja u  Bundesligi su specifični, jako je bučno, navija se  uz upotrebu svih rekvizita i gađa strelac protiv strelca na 40 dijabola .Pobeda protiv rivala donosi bod ekipi. Maksimalno može da bude 5:0, minimalni rezutat meča je 3:2. Takmičenje je prvo ligaško, svako sa svakim, po grupama, Sever i Jug, sa po osam ekipa i po četiri najbolje ekipe idu na finalni turnir. Tamo se prvo gađa četrfinale, potom polufinale i zatim finale i meč za treće  mesto. Lane je Mind Jasne Šekarić izgubio u četvrtfinalu sa 3:2.

Povezana vest:  Tiha Todorović odnela titulu u Pirot u finalu Kupa Srbije

U Kilhajmu je nemačka reprezentativka, mongolskog porekla Dorsjuren Mungbajar. U Bundesligi pištoljem gađaju i vlasnice olimpijskih medalja Ukrajinka Olena Kostevič i Bugarka Marija Grozdeva  kao i Dankinja Suzana Mejerhof. Puškom, od poznatiji stranaca su Čehinja Katarina Emons i Francuz Pjasecki…