podmladak na vatrenoj liniji

Srpski strelci četvrti u grupi na finalnom turniru Lige mladih Evrope u Budvi

Srpska reprezentacija u gađanju vazdušom puškom, zauzela je poslednje četvrto mesto u grupi na završnom turniru Lige mladih Evrope održanom u Budvi u Crnoj Gori.

Tijana Kolarik i Gabrijel Dautović (oboje Pančevo), Tiha Todorović (Lukanjac, Pirot) i Aleksandar Petkovski (Niš), pod vpđstvom trenera reprezentacije i družine Pančevo Ivana Manojlovića, izgubili su sva tri meča  u grupi, od Mađarske 15:9, Rusije 14:10 i Švedska 13:11.  U poslednjem meču Gabrijel Dautović imao je 390 krugova, Tijana Kolarik 387,  a Aleksandar Petkovski 381 krug.

Povezana vest:  Sedam medalja – temelj za strelište

– Nisam zadovoljan, zaslužuju kritiku jer su gađali daleko ispod donjih granica svojih ovogodišnjih rezultata – kaže trener Ivan Manojlović.- Sa druge strane, imali smo tešku grupu i na sve to i svi  protivnici su „imali dan“ protiv nas. Ruski strelci su napravili prosek od preko 392 kruga, Mađari preko 390 a bili su tom proseku bizu i Šveđani. U celini, gađalo se voma visoko, jedna takmičarka Austrije napravila je prosek od 397 krugova! Nama je ostala jedina uteha da smo ipak u sva tri izdanja Lige mladih Evrope gađali na završnom turniru. Ove godine smo se kvalifikovali drugim mestom na regionalnom turniru održanom takođe u Budvi u maju.

Povezana vest:  Državni rekord ženske ekipe MK pištoljem Crvene zvezde

U disciplini vazdušna puška, pobedila je Rusija savladavši u finalu Austriju. Treće mesto propšal je Italiji koja je bila bolja od Mađarske.  U gađanju vazdušnim pištoljem, Srbija nije imala ekipu. Slavila je Italija, savladavši Švajcarsku u finalu. Bronzom se okitila Ukrajina, pobedivši Hrvatsku.

U Ligi mladih Evrope učestvuju strelci od 14 do 18 godina vazdušnom puškom i pištoljem, u ekipama koje mogu da budu samo muške, samo ženske, ali i mešovite.

Povezana vest:  Milan Šotra upozorio na poteškoće u organizaciji EP 2011

U prvom finalu Lige mladih Evrope 2009. u Helsingoru u Danskoj srpska reprezentacija puškom u sastavu Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Dragana Todorović osvojila je zlatnu medalju. U drugom finalu 2010. u Bolonji  Katarina Biserčić, Borislav Mazinjanin i Žarko Trifunjagić zauzeli su četvrto mesto vazdušnom puškom.