reprezentatvci srbije na pripremamaZavršene pripreme strelaca za Šampionat Evrope u Merakeru u Norveškoj

 

Streljačka reprezentacija Srbije završila je u Nocom Sadu pripreme za Šampionat Evrope čiji će domaćin  od 6. do 14. marta biti novreški grad Meraker!

Reprezentivce i stručlni štab obišao je i predsednik Streljačkog saveza Vojvodine Atila Čenger. Selektor Zoran Stojiljković ga je upoznao sa strelcima, programom rada na pripremima i planom nza Šampionat Evrope.

– Zahvaljujemo se klubu Novi Sad i direktoru Zvonku Šabanoviću na gostoprimstvu. Uvek su nam pripreme u ovom gradu bile uspešne, sa svakog takmičenja vraćali smo se sa trofejima. Neka tako bude i u Merakeru – naglasio je Zoran Stojiljkovi’, istakavši da su strelci imali kvalitetan program i da su ga disciplinovano sproveli do kraja.

Stručni štab reprezentacije trudio se i da dovede oružje u red. Jasna Šakerić i trener reprezentacije Ivan Kvasnevski u toku priprema dosta su radili ni na njenom rukohvatu za pištolj.

Povezana vest:  Zlatan podmladak Partizana u Kupu Beograda

– Ne valja, pa ne valja. Besna sam i nervozna, ali se nadam da će sve biti u redu do odlaska na Šampionat Evrope. Tako je to u našem sportu, ako vam je suđeno da iskrsne problem sa oružjem, budite sugurni da će to biti pred samo takmičenje – rekla je Jasna Šekarić. – Probaću pištolj na Šampionatu Srbije u Pančevu 27. i 28. februara…

Generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, čeka potvrdu organizatora u kom hotelu će biti smeštena reprezentacije Srbije.

jasna sekaric gorqn maksimovic i predsednik SS Vojvdine Atila Cenger– Postoji mogućnost da spavamo u jednoj zemlji a da takmičenje bude u drugoj, što je svakako mali kuriozitet – rekao je Nenad Petković. – Merker je u blizini granice sa Švedskom, nema dovoljno hotelskih kapaciteta i organizatori su ponduli i smeštaj u hotelima u susednoj zemlji. Granica je samo 20 kilometra od Merakera i najbliži gradić u Švedskoj je Storlijen…

Povezana vest:  Rekord juniorki Srbije u Plzenu

Srbiju će u Merakeru predstavljati – vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac) i Dragan Marković (Novi Sad), seniorke: Lidija Mihajlović (Niš), Aranka Binder (Novi Sad) i Andrea Arsović (Partizan), juniorke: Ivana Maksimović i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i Katarina Biserčić (Niš), juniori: Marko Živić (Niš), Arsenije Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Žarko Trifunjagić (Novi Sad), vazdušni pištolj, seniorke: Jasna Šekarić i Zoran Arunović (Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030), seniori: Damir Mikec (Policajac), Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice) i Dimitrije Grgić (Akademac). Srbija neće imati ekipe u disciplini vazdušni pištolj za juniorke i juniore. Na pripremama nije bila, zbog porodičnih obaveza,Lidija Mihajlović.

Povezana vest:  Dočekane seniorske medalje iz Arnhema

U Merakeru će se održati i kvalifikacije za Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru u julu. Svaka zemlja može da konkuriše sa takmičarima rođenim 1992. i 1993.  Selektor Stojiljković opredelio se za Katarinu Biserečić (Niš) i Žarka Trifunjagića (Novi Sad) mlade takmičare vazdušnom puškom. Plasman u Singapur obezbediće prvih šest sa kvalifikacionog takmičenja koje je na programu pre Šampionata Evrope 7. marta.

U stručnom štabu su, uz selektora Stojiljkovića i treneri Goran Maksimović, Ivan Kvasnevski i Miribana Maksimović.

Meraker je selo sa 2.539 stanovnika, poznato po rudarstvu. Do pre nekoliko godina kopali su u velikim količinama silikate koji se koriste u proizvodnji cementa. Na grbu grada su rudarska kolica. Nalazi se u pokrajini Nord Trondelag severno od Osla u distriktu Stjiordalen.