stevan_pletikosic_mal_kal_puska_1

Maksimović odabrao reprezentacije za EP u Finskoj

 

Goran Maksimović, v.d. selekora reprezentacija Srbije odredio je strelce za Šampionat Evrope vazdušnim oružjem u finskom gradu Vierumaki od 14. do 20. februara. Od osam reprezentacija Srbija će imati šest, nisu prijavljene juniorke i juniori pištoljem. Sastavi su – vazdušna puška, seniori: Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić i Milutin Stefanović ( obojica „Čika Mata“, Kragujevac).

Seniorke: Andrea Arsović (Partizan), Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe Novi Beograd Ušće).

Juniori: Igor Čotra (Zvezdara), Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo, Stara Pazova) i Gabriel Dautović (Pančevo).

Juniorke: Marina Simić (Novi Beograd Ušće), Tiha Todorović („Lukanjac“, Pirot) i Tijana Kolarik (Pančevo).

Vazdušni pištolj, seniori: Andrija Zlatić („A. Dejović“, Užice), Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac).

Povezana vest:  Iz Kragujevca "nišane" Kuvajt

Seniorke: Zorana Arunović i Jasna Šekarić (obe Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030).

U stručnom štabu, uz v. d. selektora Gorana Maksimovića, su i treneri Jelena Arunović, Mira Maksimović i Ivan Manojlović.

– Završne prireme održaćemo od 5. do 12. februara u Novom Sadu a poslednje kontrolno takmičenje biće finale Kupa Srbije 12. februara takođe u Novom Sadu – kaže Goran Maksimović.- Kao dobar test poslužiće i veoma jak turnir u Minhenu od 27. do 30. janauara.  Nama je šampionat u Finskoj važan ne samo zbog medalja, već i zbog olimpijskih viza za London. Strelcima iz Evrope  je ovo prvenstvo prilika da  uhvate poslednji voz za London. Priželjkujemo još najmanje dve olimpijske vize.

Povezana vest:  Streljački savez negirao navode Gorana Maksimovića

Grupa reprezentativaca okupila se od ponedeljka na Zlatiboru na pripremama koje finasira, kao deo programa, Olimpijski komitet Srbije: Andrija Zlatić, Zorana Arunović, Bobana Veličković i Andrea Arsović sa klupskim trenerima Pavlom Zlatićem, Jelenom Arunović, Bobanom Markovićem i Draganom Donevićem. Boraviće na planini do nedelje a treninzi će biti u Užicu.

U Osijek su juče otputovali na petodnevne  pripreme na strelištu Pampas, koje ima podno grejanje, Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić, Ivana Maksimović, Milenko Sebić, trener reprezentacije Mira Maksimović i trener i takmičar Novog Sada Dragan Marković.

Prošle godine na Šampionatu Evrope vazdušnim oružjem u Breši srpski strelci osvjili su tri medalje, sve u disciplini vazdušni pištolj – zlatnu ženska reprezentacija (Jasna Šeakrić, Bobana Veličković, Zorana Arunović), pojedinačnu srebrnu Andrija Zlatić i bronzanu muška reprezentacija (Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić).

Povezana vest:  Ministar savetnik Sanja Vidaković posetila strelce u Kuvajtu

Uz Zlatića, u finalu su gađali i Jasna Šekarić (četvrta vazdušnim pištoljem), junior Igor Čotra (šesti vazdušnom puškom), Zorana Arunović (šesta vazdušnim poštoljem), dok su sedma metsa pripala Ivani Maksimović (seniorke, vazdušna puška) i Bobani Veličković (seniorke, vazdušni pištolj).

U revijalnom takmičenju, takozvanom „duelnom gađanju“, koje je je organizvano po završetku zvaničnog dela, mešovito srpsko – mađarska kombinacija, ekipa pod nazvim „Big fiš“ u kojoj su bili Andrea Arsović, Nemanja Mirosavljev i Mađar Peter Šidi, inače šampion Evrope 2011. vazdušnom puškom za seniore, osvojila je prvo mesto i nagradu od 6.000 evra koju je obezbedio predsednik Evrpske streljačke konfederacije, trenutno najbogatiji Rus Vladimir Lisin!