andirja milovanovic nis

Sjajni Andrija Milovanović i Jovana Milašinović u Ligi Srbije
 
Andija Milovanović mlađi junior Niša sa 589 krugova vazdušnom puškom u prvom kolu Lige Srbije na strelištu Novog Beograda Ušća, nadvisio je 22 konkurenta. Drugoplasirani Vukašin Bojić iz Mladosti (Inđija) imao je 578 krugova, 11 manje od slavodobitnika! Treći je prvo kolo završio Miloš Ivanović („Čika Mata“, Kragujevac) takođe sa 578 krugova.
Izvanrednih 391 krug standardnom vazdušnom puškom imala je Jovana Milašinović iz Novog Sada  i pobedila u konkurenciji 42 mlađe juniorke. Sa 387 krugova druga je bila Maja Latić („Lukanjac“, Pirot) dok je Nevena Armuš („Čika Mata“) koja je pobedila dan ranije u konkurenciji kadetkinja serijskom vazdušnom puškom, zauzela treće mesta sa 385 krugova.
Kikinđanin Dragan Građin je bio najbolji mlađi junior vazdušnim pištoljem sa 553 kruga. Drugi je bio Miloš Lazić iz kluba „Filip Kljajić“ iz Mladenovca, dok je treći u konkurenciji 11 takmičara bio Branislav Jelisavčić iz Kikinde sa 530 krugova.
Dve najbolja mlađe juniorke vazdušnim pištoljem imao je, u prvom kolu Lige Srbije, užički „Aleksa Dejović“. Pobedila je Tijana Cvijović sa 361 krugom, druga je bila Milica Slović sa istim rezultatom ali sa slabijom trećem serijom (94-87). U poslednjoj, četvrtoj, su imale po 91 krug. Treće mesto pripalo je Kikinđanki Jeleni Tomić sa 356 krugova. Učestvovalo je 13 mlađih juniorki.

 

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Počeli Liga i Kup Beograda: Zavišićeva pogodila 396 krugova