zorana arunovic minhen

Zorana Arunović: Uloga favorita je nova za mene, ali trudim se

 

Srpska olimpijka Zorana Arunović rekla je danas da joj je uloga favorita u Londonu donekle otežavajuća okolnost, ali i da joj prija pažnja koju strelci dobijaju u pripremama za Igre.

-Još sam nova u svemu ovome. Do sada su me smatrali autsajderom, a sada sam prvi put favorit. To jeste na neki način otežavajuća okolnost, ali se sa tim borim dan za danom – rekla je nasmejana Zorana Arunović u Beogradu.

Aktuelna svetska prvakinja u pucanju vazdušnim pištoljem sa 10 metara i vicešampionka sa 25 metara kazala je da ipak uživa u statusu olimpijca i da joj prija podrška javnosti.

Povezana vest:  Ivana Maksimović odletela u Nanking

-Streljaštvo nije medijski eksponiran sport, niti je atraktivan navijačima, tako da nam svima prija podrška javnosti – kazala je ta 25-godišnja Beograđanka.

Zorana Arunović je plasman na igre izborila još 2010. godine na Svetskom prvenstvu u Minhenu, kada je postala prva sportistkinja iz Srbije koja se plasirala na OI. Iste godine je dobila i priznanje Olimpijskog komiteta Srbije za najbolju sportiskinju godine, a popela se i na prvo mesto svetske rang liste u kategoriji vazdušni pištolj. Iako je pre 2010. Učestvovala samo na jednoj Univerzijadi, toliki skok u rezultatima i uspesima nije joj bio iznenađenje.

Povezana vest:  Maksimovićevoj srebro vazdušnom puškom, Arsovićeva četvrta u Fort Beningu

-Ta 2010. je bila godina mojih najvećih uspeha, ali se tu nije desilo ništa drugačije u odnosu na ono što se dešavalo svih godina pre nje: trening, trening, trening… i upornost koja je dala rezultat – objasnila je Zorana Arunović.

Ta sportiskinja često učestvuje na turnirima i osvaja priznanja. Onaje priznala da joj forma nekada varira, ali da se ne brine kakva će  biti u Londonu.

-Forma varira, ali mi je bitno da imam trenera, odnosno sestru Jelenu, koja me poznaje do detalja i koja u svakom trenutku u odnosu na kalendar i moje stanje zna kako da mi tempira formu i podigne je kada je najbitnije. Sigurna sam u nju i ona u mene, i kao tandem savršeno funkcionišemo – rekla je Zorana Arunović.

Povezana vest:  Boban Marković predsednik Udruženja streljačkih trenera Srbije

Novinari i ljubitelji sporta od nedavno mogu da nađu Zoranu Arunović na društvenoj mreži Tviter (@zorana_arunovic), na kojoj je vrlo aktivna.

-Komunikativna sam osoba, tako da mi je Tviter super. Nemam profil na Fejsbuku, a nalog na Tviteru sam napravila da bih mogla da komuniciram sa prijateljima, ali i da obaveštavam druge šta se dešava u streljaštvu. Najdraže mi je bilo kada sam (sa Evropskog prvenstva) iz Finske tvitovala rezultate i osvajanje medalja – rekla je Zorana Arunović.