zorana arunovic radost posle zlata na sp u minhenu 

Arunović: Strelište u Londonu je savršeno, biće rekorda
 
Svetska šampionka u streljaštvu Zorana Arunović izjavila je danas da olimpijsko strelište u Londonu izgleda savršeno i da jedva čceka da izađe na takmičenje.
-Prethodne nedelje bila sam na pripremama u Francuskoj i jedna koleginica iz Britanije mi je pokazala fotografije. Strelište izgleda savršeno i uverena sam da će na njemu biti oboreni mnogobrojni svetski rekordi – rekla je Arunović Tanjugu, posle svečanosti uručenja nagradnih putovanja na Olimpijske igre korisnicima Viza kartice, čije je ona zaštitno lice za Srbiju.
Priliku da stane na streljačku liniju olimpijskog strelišta Arunović će imati već narednog utorka, kada u Londonu počinje Svetski kup.
-Biće to prvo od tri takmičenja koji će nam poslužiti kao priprema za Olimpijske igre. Naravno, nadam se dobrom rezultatu –  jasna je Arunović.
Ona je dodala da je veoma zadovoljna kako idu pripreme za Olimpijske igre, ali nije htela da obeća medalju.
-Streljaštvo je specifičan sport, u kojem ne može svako da izbori vizu za Olimpijske igre, ali opet, konkurencija je toliko žestoka da od 60 takmičara svako može da uzme medalju. Nadam se da ću pružiti maksimum, a da li će to biti dovoljno za medalju, videćemo. Isto to važi za svih osam predstavnika Srbije. Ipak, mi se nadamo najboljem – zaključila je Arunović, uz konstataciju da podršku kompanije Viza, doživljava kao nagradu za streljaštvo u celini.
U olimpijskom Viza timu na Igrama u Londonu osim Arunović su i neka velika imena svetskog sporta, kao što su plivač Majkl Felps, atletičarka Jelena Isinbajeva, teniserka Na Li, maratonka Pola Redklif i drugi.

 

Povezana vest:  "Kragujevačka laboratorija" puna strelaca