andrea_i_bobana_u_boru

Prvo kolo Kupa Srbije test za predolimpijski turnir u Londonu
 
Prvo kolo Kupa Srbije MK oružjem, čiji će domaćini biti vredni streljački radnici kluba Novi Sad predvođeni direktorom Zvonkom Šabanovićem, održaće se u subotu i nedelju 14. i 15. aprila na strelištu na Putu šajkaškog odreda na ulazu u Novi Sad kod Avisove pumpe. Prvog dana gađaće seniorske i juniorske kategorije oba trostava (3 puta 40 metaka i 3 puta 20 metaka), drugog dana na programu je disciplina MK puška 60 metaka ležeći u svim kategorijama kao i pištolj slobodnog izbora za seniore i juniore! Dame će MK pištoljem gađati u ponedeljak u Beogradu, a u utorak olimpijci putuju u London na predolimpijski turnir, ujedno i prvi Svetski kup u sezoni!
– Očekujemo preko 100 strelaca iz svih srpskih klubova i naravno sve reprezentativce i olimpijske kandidate – kaže Zvonko Šabanović.- Svi su prošli jake pripreme tako da možemo da se nadamo i dobrim rezultatima.
Olimpijke Partizana  i Bora 030 Andrea Arsović (puška), Bobana Veličković (pištolj) i  as užičkog „Alekse Dejović“ Andrija Zlatić (pištolj) trenirali su desetak dana u Boru.
– Bilo je odlično, ceo program smo završili kako smo i planirali – kaže Dragan Donević, trener Andree Arsović.- Iskoristili smo svaki lep dan za trening MK oružjem, ali nismo prekidali rad vazdušnim oružjem. Koliko se i kako radilo videćemo u Londonu za nekoliko dana.
Zorana Arunović i njen trener, sestra Jelena, provele su desetak dana na trening kampu francuske federacije u Bordou.
– Sa nama je bila kompletna muška i ženska olimpijska selekcija Francuske pištoljem, a došla je i Britanka Giki koja je lane na EŠ u Beogradu osvojila olimpijsku vizu za London – rekla je  Jelena Arunović.- Treninzi su bili izuzetno naporni, dva puta dnevno, ali u ovoj fazi ništa neće biti lako. Trenirali smo prvo na strelištu na kome je 1999. održan Šampionat Evrope, a potom u objektu kluba iz Bordoa koje je izvanredan i ima, na primer, i zatvoreno MK strelište sa deset mesta! Zahvaljujemo se kancelariji Streljačkog saveza Srbije koja nam je pomogla da komplikovanu proceduru dobijanja britanskih viza završimo za dva dana i uz čiju pomoć smo obezbedili sve papire za unos oružja u Francusku, kao i Olimpijskom komitetu Sbrije koji je obezbedio sredstva za ove pripreme.
Na strelištu u Novm Sadu pripremali su se olimpijci Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće)  i Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), kao i Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), koji će sa Jasnom Šakarić (Crvena zvezda) odlukom OKS učestvovati na predolimpijskom turniru u Lodonu. Pletikosić je na treningu u četvrtak „ubio“ apsolutnih 600 krugova MK puškom 60 metaka ležeći.
Predolimpijski turnir u Londonu trajaće do 17. do 29. aprila. Prva takmičenja su 19. aprila i kada na vatrenu liniju izlaze naše dame vazdušnom puškom i vazdušnim pištoljem.
U selekciji Srbije su – puška: Ivana Maksimović, Andrea Arsović, Nemanja Mirosavljev i Stevan Pletikosić i pištolj: Zorana Arunović, Bobana Veličković, Jasna Šekarić, Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

 

Povezana vest:  Srpskim strelcima četiri medalje na Velikoj nagradi Osijeka