SEKARICEVA_DESNO_SA_BRONZOM_U_MILANU

Srbija sedma nacija Svetskog kupa u Milanu
 
Srpski strelci su na drugom Svetskom kupu ove sezone u Milanu osvojili dve medalje, zlato Damir Mikec i bronza Jasna Šekarić (oboje MK pištoljem) i po broju trofeja su sedma nacija  u konkurenciji 72 zemlje koliko je učestvovalo a 12 je  osvojilo trofeje. Gađali su još tri puta u finalu: Nemanja Mirosavljev je bio četvrti MK puškom trostav i sedmi vazdušnom puškom, a Jasna Šekarić peta vazdušnim pištoljem.
– Raduju medalje, ali još više i nekoliko veoma dobrih rezultata.  Mikec je izjednačio državni rekord MK pištoljem od 574 kruga, Jasna Šekarić je  MK pištoljem  imala solidna 583 kruga  i sjajno finale od preko 205 krugova, a vazdušnim odličnih 387 krugova. Mirosavljev je u trostavu za malo izgubio medalju i imao je u osnovnom delu 1.169 krugova a postigao je i 596 krugova vazdušnom puškom. Blizu finala bio je i Dimitrije Grgić koji je bio deseti MK pištoljem, a Mikecu je krug nedostajao da gađa finale i vazdušnim pištoljem. Andre Arsović i Ivana Maksimović su raspucavale za finale vazdušnom puškom sa 397 krugova, a Arsovićeva je bila na krug od finala MK puškom –  zadovoljan je v.d. selektora Goran Maksimović.- Ponovo vremenski uslovi nisu bili idealni, bilo je i kiše i vetra. Priželjkujemo svi dobro vreme na olimpijskom strelištu u Minhenu gde od srede startujemo na poslednjem svetskom kupu koji će nam poslužiti i za završnu ocenu ovog dela sezone…
U prvom Svetskom kupu u Londonu strelci Srbije su gađali u ukupno tri finala. Šesta je bila Jasna Šekarić MK pištoljem 30 plus 30 metaka i  osvojena su dva osma mesta Ivana Maksimović vazdušnom puškom i Nemanja Mirosavljev MK puškom 60 metaka ležeći.
Prošle godine na Svetskom kupu u Minhenu srpski strelci su osvojili tri srebra – dva Andrija Zlatić (MK i vazdušni pištolj) i jedno Zorana Arunović (vazdušni pištolj). U finalu je gađao i osvojio šesto mesto i Damir Mikec (vazdušni pištolj).
Bilans medalja u Milanu
1. Ukrajina      2          0          1          3
2. Češka          1          3          0          4
3. Nemačka     1          2          1          4
4. Kina            1          1          2          4
5. Italija           1          1          2          4
6. Belorisija     1          1          1          3
7. Srbija          1          0          1          2
8. Rusija          1          0          1          2
9. SAD            1          0          0          1
10. Francuska  0          1          0          1
11. Turska       0          1          0          1
12. Tajvan       0          0          1          1
Ukupno:          10        10        10        30
(Kolone znače: zlatnih srebrnih, bronzanih i ukupno medalja)

 

Povezana vest:  Veteran od 223 leta se konačno skućio