RADOVIC_AMANOVIC_STOJADINOVIC_SKIT_SRBIJA

U Kovilovu „Velika nagrada Peraci“ u gađanju glinenih golubova
 
Turnir iz serije za Kup Evrope Evropske streljačke konfederacije (ESK) „Velika nagrada Peraci“ koji organizuje Streljački savez za leteće mete Srbije počeće u sredu 6. juna  na strelištu „Bg sportskog centra Kovilovo“.
– Prijaveljno je preko 70 učesnika iz Rusije, Švedske, Egipta, SAD, Katare, Finske, Austrije, Kipra, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Italije, Norveške i Danske – rekao je predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije Milan Šotra.- Ovo je dobra prilika da ljubitelji sporta dođu u Kovilovo i pozdrave Zorana Jakšića, mladog reprezentativca koji je osvojio peto mesto nedavno na Evropskom šampionatu na Kipru u disciplini trap što je do sada najveći uspeh našeg sporta na velikim takmičenjima. Učesnici „Velike nagrade Peraci“ u disciplini trap biće i još jedan supertalentovani junior Nemanja Smiljanić,  kao i iskusni takmičari Ivan Rožek, Marko Ilić, Rade Pavlović, Zoran Radisavljević, Zoran Lukić, Đura Popov i Borko Vasiljević… U skitu će nas predstavljati tri strelca Novog Sada Jovan Amanović, Goran Stojadinović i Nenad Radović.
Zastupljene su sve tri olimpijske  discipline, skit, dubl trap i trap i za mnoge učesnike ovo je odlična prilika za proveru forme na izvanrednom strelištu u Kovilovu pred Olimpijske igre u Londonu. Dolazi, na primer,  Valeri Šomin (Rusija) šampion sveta u skitu iz Minhena 2010. i dvostruki vicešampion iz Zagreba 2006. i Lahtija 2002, olimpijska šampionka iz Pekinga 2008. u trapu Satu Numela Makela (Funska), sjajna Rumunka Lucija Mihalače i hrvatski strelci Anton Glasnović (treći na EŠ u trapu 2009. u Minhenu) i Josip Glasnović (treći na Sp u Lonatu 2005, ove godine treći na Eš u Larnaki) koji je prošle godine pobedio na „Velikoj nagradi Peraci“.
Skit za žene je u sredu, tri serije po 25 golubova i finale. Muškarce gađaju u sredu prvih 75 golubova, a još 50 i finale  u četvrtak. Kompletan dubl trap za muškarce je u petak, dok trap počinje u subotu sa prvih 75 golubova (žene će potom gađati finale) a muškarci završavaju sa još dve serije od po 25 golubova i finalom u nedelju. Ulaz je slobodan.

 

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Grgić treći put na drugom mestu u Francuskoj