marta_biress

Zbog nedostatka sredstava ugroženi juniorski programi SS Srbije
 
Nedostatak budžetskih sredstava teško je pogodio Streljački savez Srbije  i to onaj najosetljiviji deo, programe mladih strelaca! U tri dopisa, generalni sekretar Nenad Petković upozorio je klubove da će se tek 21. juna (četvrtak) znati da li ima novca za kamp u Sremskoj Mitrovici i pripreme kandidata za juniorski Šampionat Evrope u Bolonji od 10. do 15. jula!
Vršilac dužnosti selektora Goran Maksimović je odredio kandidate za ovo takmičenje, gradove i termine priprema, ali je sve ni na nebu ni na zemlji jer novca – nema! Za MK pištolj 30 plus 30 metaka za juniorke prireme će biti od 23. do 29. juna na strelištu Careva ćuprija u Beogradu a učestvovaće Ana Alentijev iz Smedereva Danica Rašeta iz Zemun Centra i Aleksandra Matiješević iz Crvene zvezde. Treneri su Mario Blažak (Zemun Centar) i Boban Marinković (Smederevo).
Od 23. juna do 1. jula u Novom Sadu su planirane pripreme kandidata  u disciplini MK puška. Pozvani su juniori Igor Čotra (Zvezdara), Borislav Mazinjanin (Policajac), Miloš Tasić (Vranje) i Stefan Aleksandrovski (Jedinstvo, Stara Pazova) i juniorke Marta Bireš (Jedinstvo), Dušica Antonijević i Marina Simić (obe N. Beograd Ušće). Sa njima će raditi treneri Mira Maksimović (N. Beograd Ušće), Marijana Novković (devojačko Frič, Novi Sad) i Saša Iker (Jedinstvo Stara Pazova).
Kamp u Sremskoj Mitrovici planiran je od  23. do 29. juna  i određeni su ovi strelci – puška, juniori: Andrija Milovanović i Aleksandar Petkoski (Niš), Goran Vlajković (Partizan), Miloš Ivanović („Čika Mata“, Kragujevac), Gabriel Dautović (Pančevo), Jovan Čičevski (N. Sad), Uroš Mihajlović (Mladost, Inđija), juniorke: Tijana Kolarik (Pančevo), Jelena Zeljajić i Ana Vranješ (Partizan), Selena Čolović i Jovana Mirčeski („Čika Mata“), Nina Radulović (Zvezdara), Dragana Paleček (Novi Beograd Ušće) i Violeta Teodora Trifunov (Novi Sad), pištolj: Dušan Latinović i Dragan Građin (Kikinda), Aleksandar Živanović (Kolubara) i Miloš Lazić („Filip Kljajič“, Mladenovac).
Direktor kampa biće Nebojša Relić, rukovodilac stručnog rada Milutin Stefanović, treneri za pušku Lidija Mihajlović, Ivan Manojlović, Damjan Marković, Veljko Jovanović i Olga Todorović, a za pištolj Uroš Kačavenda.

 

Povezana vest:  EP ITALIJA 2011, Srbija peta, Igor Čotra šesti vazdušnom puškom