Zorana_Arunovic,_reprezentativka_u_streljastvu

Arunović: Pripreme idu baš kako sam planirala
 
Srpska olimpijska reprezentativka u streljaštvu Zorana Arunović rekla je da joj se pripreme odvijaju baš kako je želela i da sada održava visok nivo rezultata.
-Sve ide onako kako bi trebalo. Imam jake pripreme, dva treninga dnevno… oba su izuzetno jaka. Malo nas otežava ovo vreme, ali se spremamo na apsolutno sve, pa i na visoke temperature, mada je to malo verovatno u Londonu – rekla je Arunovićeva novinarima u Beogradu.
-Ukratko, izuzetno sam zadovoljna. Obično su mi rezultati u padu u jednom trenutku kada su ovako jake pripreme, a sada održavam visok nivo, što potvrduju rezultati na takmičenjima – kazala je ona.
Zorana Arunović i novinari sastali su se na strelištu na Carevoj ćupriji, što je jedini takav objekat na kome može da se vežba malokalibarski pištolj na 25 i 50 metara. To su discipline koje se treniraju samo na proleće i leto, pošto zatvorenih strelišta u Srbiji nema.
-To je sveprisutno pitanje kada neko dođe i vidi gde treniramo. Zimi u principu ne treniramo i to je veliki problem kod nas, pošto je ovo jedini kompleks sa nazovi uslovima za vežbanje 25 i 50 metara. Svi strelci sveta treniraju i vazdušni i mali kalibar tokom cele godine, a mislim da smo mi jedina nacija koja samo vazdušno trenira tokom cele godine – rekla je srpska reprezentativka.
-Svi čekamo da se nešto desi. Dobili smo mnogo usmenih obećanja, ali do sada ništa. Svi se nadamo da će se to u jednom trenutku desiti – dodala je Zorana Arunović.
Srpski strelci dobijaju više medijskog prostora u poslednje vreme, a među najzastupljenijima je komunikativna i otvorena Zorana Arunović, koja je, međutim, odbila primedbu da je postala zvezda.
-Drago mi je što se na mom imenu više čuje o našem sportu. Pre smo bili prisutni samo kada donesemo medalju sa OI ili Evropskog prvenstva, a mislim da zaslužujemo više, jer osvajamo medalje i na drugim važnim takmičenjima. Imponuje mi pažnja, ali ne mislim da sam neka zvezda, pošto to stvarno ne primećujem – rekla je ona.
Srbija će imati osam strelaca u Londonu, a javnost možda najviše očekuje od Zorane Arunović, koja je rekla da ne oseća neki poseban pritisak zbog toga.
-Nije to ništa posebno, jer sam ja ta koja može sebi da stvori najveći pritisak, pošto najviše očekujem od sebe. Vidim da se stalno priča ne o medalji, nego o zlatu…Znate šta, ne čekaju Igre samo mene da dođem. Ovo su mi prve Igre i ne nameravam da stanem pre toga. London je samo prva stanica u mojoj karijeri i nadam se da ću ići na još mnogo Igara i sigurna sam da ću jednom osvojiti medalju – rekla je srpska reprezentativka.

 

Povezana vest:  Određene reprezentacije za Ligu mladih Evrope u Bolonji